Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Mostra de cinema documental a la Biblioteca de Sant Agustí de la Seu

Mostra de cinema documental a la Biblioteca de Sant Agustí de la Seu

Els divendres dels mesos de novembre i desembre es projectaran 8 títols de diversos directors i èpoques El cicle s'inicia amb 'Berlín, sinfonía de una ciudad', de Walter Ruttman

Biblio - Cartell Mostra cinema 2011
Biblio - Cartell Mostra cinema 2011
03/11/2011 16:59

Aquest divendres, 4 de novembre, s'iniciarà a la Biblioteca de Sant Agustí la 12a Mostra de Cinema, que enguany està dedicada al cinema documental. El programa inclou 8 títols de diferents directors, que es projectaran els divendres dels mesos de novembre i desembre, a les 19 hores, a la quarta planta de l'equipament cultural.

El primer film és el documental Berlín, sinfonía de una ciudad de Walter Ruttmann. El treball cinematogràfic està inspirat en el documental soviètic Kino-Nedelia (1918) de Dziga Vertov. Ruttmann, que el va realitzar l'any 1927 comptant amb els millors fotògrafs alemanys de l'època, hi recull com és la vida, durant un dia, a la ciutat de Berlín.

Programa ampli

L'urgellenc Toni Moles Roca, del Cineclub de la Seu, ha estat l'encarregat de triar els títols que es podran visionar durant dos mesos que durarà el cicle. Els documentals escollits procedeixen de diferents països, com  ara Alemanya, Mongòlia, els Estats Units, Àustria o Espanya. Abracen un període molt ampli: des del 1927 al 2010.

Divendres 11 de novembre, es projectarà el documental La historia del camello que llora, de Byanbasuren Davaa i Luigi Faloni. Per divendres 18 de novembre, s'ha preparat el visionat de Baraka de Ron Fricke; i el divendres 25 de novembre, es podrà veure Inside Job de Charles Fergusson.

Per al mes de desembre hi ha programats quatre documentals més: divendres 2 de desembre, Nosotros alimentamos el mundo d'Erwin Wagenhofer; divendres 9, Encuentros en el fin del mundo de Werner Herzog; divendres 16, La doctrina del shock de Michael Winterbotton; i divendres 23 desembre, tancarà aquest cicle de cinema documental El sol del membrillo de Víctor Erice.

Mostrar formulari de contacte