Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Èxit de la manifestació a la Seu amb motiu del Dia de la Dona

Èxit de la manifestació a la Seu amb motiu del Dia de la Dona

La mobilització, sota el lema "Ens aturem per canviar-ho tot", s'ha emmarcat en els actes de la Vaga Feminista del 8-M. En un manifest s'ha reivindicat els drets de les dones i s'ha alertat de l'actual "ofensiva ultraliberal i patriarcal"

Manifestació 8-M a la Seu
Manifestació 8-M a la Seu
08/03/2019 21:50

Nombrosos urgellencs i urgellenques s'han manifestat aquest divendres pels carrers de la Seu d'Urgell amb motiu del Dia de la Dona, i en el marc de la Vaga Feminista del 8-M. Sota el lema "Ens aturem per canviar-ho tot", els manifestants han denunciat amb pancartes i crits reivindicatius, "les desigualtats, la violència masclista, la precarietat laboral, les exclusions socials i laborals, i els estigmes vers les diferents identitats sexuals".

La mobilització ha començat a la plaça de Catalunya i ha continuat per l'avinguda de Pau Claris, el carrer de Joaquim Viola, l'avinguda del Salòria, el carrer Josep de Zulueta, el passeig de Joan Brudieu, el carrer Major, el carrer dels Canonges i la plaça Pati Palau, fins a la plaça dels Oms. En el manifest final, els convocants han fet referència a la necessitat d'unir-se a causa de les "reaccions patriarcals davant l'avenç de les dones en l'assoliment de drets", i han alertat "d'una dreta i extrema dreta que ha situat les dones, lesbianes, trans i, sobretot, les dones migrades, en un objectiu prioritari de la seva ofensiva ultraliberal i patriarcal".

Entre d'altres qüestions, en el text s'ha reclamat la despenalització total de l'avortament i la cobertura gratuïta en tota la xarxa de salut pública; la millora de les condicions de les preses en el sistema penitenciari; que el treball de cures sigui reconegut com un bé social, i que s'acabi el racisme i l'exclusió. Un altre punt de denúncia ha estat contra "el capitalisme extractivista i energètic avalat pels govern europeus" i a favor que "la vida se situï en el centre de l'economia i la política".

Amb crits de "visca la vaga feminista" i cançons a favor de poder dir "no" i moure's "per tots els espais i a qualsevol hora", també s'ha advocat per una educació que fomenti un pensament crític que no margini les figures femenines i en què la perspectiva de gènere sigui transversal en totes les disciplines.

La concentració ha finalitzat amb una crida a mantenir la mobilització. El manifest s'ha tancat amb la frase: "Avui la vaga feminista no s'acaba, seguirem fins aconseguir el món que volem".

La jornada del 8-M ha comptat amb una ampli programa d'activitats lúdiques, reivindicatives i de reflexió, organitzades per diversos col·lectius i institucions.

Mostrar formulari de contacte