Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Música i exposicions centren la programació cultural de la Fira de Sant Ermengol

Música i exposicions centren la programació cultural de la Fira de Sant Ermengol

Dissabte hi haurà swing a la plaça Patalín i concerts davant el Palau d'Esports; i diumenge, la Trobada de Corals de l'Alt Pirineu. També es podrà veure instal·lacions sobre ciclisme, art i ciència a Sant Domènec, La Cuina i la Biblioteca Sant Agustí

We Swing Pirineu
We Swing Pirineu
06/10/2023 17:55

Ja ha començat el compte enrere de la Fira de Sant Ermengol, que se celebrarà el cap de setmana vinent, els dies 13 al 15 d’octubre a la Seu d’Urgell. A banda dels diversos espais temàtics, el mil·lenari certamen urgellenc segueix potenciant l'oferta cultural, que enguany inclou propostes variades com ara swing, música tradicional o moderna, cant coral, exposicions, una visita guiada i una conferència.

Per exemple, dissabte 14 d’octubre, a les set de la tarda, tindrà lloc una classe oberta i una ballada de swing a la plaça Patalin, a càrrec de We Swing Pirineu. L’activitat és gratuïta.  

I diumenge dia 15, a l’escenari ubicat a l’exterior del Palau d’Esports, s'hi podrà escoltar els concerts de l’Escola Folk del Pirineu (11:00h) i de l’Escola Municipal de Música i el Conservatori dels Pirineus (12:30h), amb grups de combos de música moderna, a més de l'actuació del grup de versions Kowalski (17:00h).  

També diumenge, i per sisè any, se celebrarà la Trobada de Corals de l’Alt Pirineu, organitzada per la Coral Signum. Enguany l'escenari serà l’església del convent de la Sagrada Família (la Punxa), al capdavall del passeig Joan Brudieu, en lloc de la Sala de Sant Domènec, on fins aquell mateix dia hi ha instal·lada una exposició. Les cantades començaran a les 12 del migdia i hi actuaran l'Orfeó Atlàntida, sota la direcció d’Arnau Roura; la Coral Capella de Santa Maria de Puigcerdà, dirigida per Carme Baulenas i amb Nicolas Licciardi al piano; el Cor Si Ve Moll, amb direcció de Mercè Codina; i la Coral Signum de la Seu, sota la direcció de Rafel Llobet. L'entrada és gratuïta. 

Exposicions 

La Fira també permet veure quatre exposicions. A la Sala de Sant Domènec, fins al 15 d'octubre es pot veure 'Roda Pedal Pinyó. Història del ciclisme a l’Alt Urgell'. A més a més, el primer dia del certamen, divendres 13 a les 7 del vespre, s'hi farà una visita guiada. L'horari d'obertura durant el cap de setmana serà divendres a la tarda (17.00-21.00 h), dissabte al matí (11.00-14.00 h) i a la tarda (17.00-21.00 h) i diumenge al matí (10.00-14.00 h).

Ben a prop, a la Sala La Cuina, s'hi pot contemplar 'Pedra i plàstic', de Roc Domingo i Marta R. Chust, una instal·lació sobre la implantació de la xarxa d’alta velocitat al Pirineu. És oberta de dilluns a dissabte a la tarda (17.00-20.00 h) i també dissabte al matí (10.00-14.00 h). 

Al pati de la Biblioteca Sant Agustí, dissabte dia 14 al migdia (12.00 h) s'inaugurarà l'exposició col·lectiva 'Els carretons d’Estamariu', estrenada aquest mes passat a la primera edició del Festimariu. I al mateix recinte, a la rampa de la biblioteca, es pot visitar 'Mil milions d’ulls per a mil milions d’estrelles', una proposta de l'Institut de Ciències del Cosmos.

Conferència sobre la toponímia del Pirineu

D'altra banda, divendres dia 13 al vespre (20.00 h), a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, el cicle d’història 'Desenterrant el passat' oferirà conferència ‘La toponímia pirinenca i els fenòmens geològics perillosos’, a càrrec de Xavier Planas.

PROGRAMA COMPLET

Mostrar formulari de contacte