Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Núria Oliva, nova presidenta d'Òmnium a l'Alt Urgell

Núria Oliva, nova presidenta d'Òmnium a l'Alt Urgell

La junta, en la qual continua Ermengol Puig, confirma la renovació generacional Entre les prioritats de l'entitat hi continua havent l'arrelament a la comarca i la defensa de la llengua, la cultura i el país
Núria Oliva
15/02/2012 17:05

Núria Oliva és la nova presidenta d'Òmnium Cultural de l'Alt Urgell. Oliva pren el relleu d'Ermengol Puig, que continua formant part de la junta, constituïda amb una candidatura única a l'assemblea del dia 27 de gener.

La nova direcció confirma el relleu generacional d'Òmnium a la comarca, amb la incorporació de gent jove. Eduard Boldú serà el tresorer, i Anna Ferrer exercirà de secretària. Com a vocals, a banda d'Ermengol Puig, hi haurà Josep Sansegundo, Jordi Dalmau, Núria Tomàs, Pere Esteban i Anna Serra.

Núria Oliva es marca com a objectius, a nivell local, reforçar l'arrelament a la comarca i el contacte amb veïns i associacions. En l'àmbit general, les prioritats d'Òmnium segueixen estant definides en el seu lema: Llengua, Cultura i País. Pel que fa a la primera, actualment continuen treballant per plantar cara a les sentències judicials contra l'ensenyament en català, amb la promoció de la plataforma Som Escola.

L'associació també treballa en les activitats habituals, com són el Correllengua, la col•laboració amb el Retaule i la presentació de llibres. Precisament aquest dissabte hi haurà la primera de l'any, amb l'obra Les truites dels estanys dels Pirineus.

Òmnium acaba de complir 50 anys treballant des de la societat civil per a la normalització de la llengua, la cultura i la identitat catalanes. La seva popularitat es va reactivar amb la coordinació de la multitudinària manifestació contra la sentència de l'Estatut, el juliol del 2010, i actualment compta amb més de 25.000 socis.

Mostrar formulari de contacte