Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Naut Aran planteja canviar l'ús de locals comercials perquè esdevinguin habitatges

Naut Aran planteja canviar l'ús de locals comercials perquè esdevinguin habitatges

L'objectiu és facilitar l'allotjament a joves i a treballadors de temporada. El preu del lloguer seria regulat per l'Ajuntament
Ple de l'Ajuntament de Naut Aran (Foto: ACN)
17/09/2020 19:35

L'Ajuntament de Naut Aran ha aprovat la proposta de canvi d'ús de locals comercials del municipi perquè puguin esdevenir habitatges. La mesura consisteix a fer que els propietaris de locals comercials de qualsevol dels pobles tradicionals que el conformen (amb l'excepció de Baqueira i Tanau) tinguin l'opció de canviar l'ús de l'immoble a habitatge, tot modificant les normes subsidiàries.

La proposta s'ha aprovat amb els vots a favor del grup de Convergència Aranesa i Aran Amassa, i amb el vot en contra d'Unitat d'Aran. Ara haurà de ser acceptada per la Comissió d'Urbanisme de la Val d'Aran.

Aquesta mesura vol oferir més habitatge social als joves i treballadors de la Val d'Aran i acabar amb la problemàtica que hi ha a la zona amb el preu del lloguer, especialment durant la temporada d'esquí. L'alcalde de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela, ha explicat a l'ACN que l'Ajuntament ha calculat que entre 10 i 15 famílies podrien beneficiar-se d'aquesta mesura. El preu del lloguer d'aquests immobles vindria fixat pel consistori.

Mostrar formulari de contacte