Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Neix a la Seu Nanalma, un grup de dol per a les famílies que han perdut un fill

Neix a la Seu Nanalma, un grup de dol per a les famílies que han perdut un fill

Es tracta d'un col·lectiu d'acompanyament i suport mutu que es troba un cop al mes a les instal·lacions de la Fundació Sant Hospital
NANALMA
18/10/2016 13:25

Nanalma, un grup de dol per a les famílies que han patit la pèrdua d'un fill, ha iniciat les activitats a la Seu i comarca. Es tracta d'un col·lectiu d'acompanyament i suport mutu que neix per la necessitat d'atendre els processos vitals en aquests casos, "fomentant la lliure expressió de sentiments i emocions a través del fet de compartir l'experiència individual de cada persona".

El grup es troba un cop al mes a les instal·lacions de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell. Després d'una entrevista inicial, on es valora per part d'un psicòleg el perfil de cada participant i es determina la idoneïtat o no de la seva participació en les sessions, els nous membres del col·lectiu s'incorporen a Nanalma amb llibertat plena de decisió sobre quan deixar el grup.

La proposta, dinamitzada pel psicòleg urgellenc Mateu Ubach, a més de les sessions grupals d'una hora i mitja, també promou la realització d'activitats complementàries sobre el dol, amb xerrades d'altres grups de suport, professionals de l'àmbit de la psicologia, la medicina o la infermeria. L'objectiu final és "sensibilitzar la comunitat sobre la importància d'atendre i acompanyar els processos de dol per pèrdua d'un fill, hagi pogut néixer o no, i tingui l'edat que tingui".

Des de Nanalma es destaca "la manca de reconeixement a nivell social de l'existència del dol en pèrdues neonatals i l'elevat impacte emocional que suposa per a les famílies afrontar aquestes situacions, fet que dóna sentit al grup de suport". Per a més informació es pot contactar amb el correu electrònic:

Mostrar formulari de contacte