Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Neix el moviment 'Jo viatjo a casa' per promoure el turisme rural

Neix el moviment 'Jo viatjo a casa' per promoure el turisme rural

Els impulsors volen reivindicar el sector com la millor opció per seguir viatjant davant les noves restriccions pel coronavirus. S'ha habilitat el web turismerural.com i perfils a les xarxes socials perquè allotjaments rurals d'arreu de Catalunya s'hi donin a conèixer

#JoViatjoaCasa
#JoViatjoaCasa
21/05/2020 15:25

Aquesta setmana s'ha presentat 'Jo viatjo a casa', un nou moviment que vol ajudar a promoure el turisme rural com "una manera de poder fer vacances i viatjar malgrat les conseqüències de la COVID-19", alhora que es contribueix a "salvar els petits productors turístics del territoris", segons expliquen els seu impulsors.

La iniciativa ha sorgit d'un grup de cases rurals del Berguedà, però té l’objectiu de projectar el sector arreu de Catalunya, especialment en aquelles comarques on està més consolidat com seria el cas de l'Alt Urgell, un dels territoris que va ser pioner en aquesta oferta. Des de 'Jo viatjo a casa' reivindiquen que aquest tipus d'allotjaments ofereixen "tot el que la COVID-19 ha ajudat a posar en valor: proximitat (no cal anar a cap aeroport ni a cap estació de tren o llocs amb aglomeracions), natura, seguretat (els allotjaments rurals tenen capacitats reduïdes i controlables) i compromís amb els de casa”.

El moviment ja compta amb la plataforma www.turismerural.com, on els propietaris dels allotjaments poden pujar-hi des d'ara la seva informació "sense cap cost". De la seva part, els usuaris poden buscar-hi opcions per fer vacances en l’àmbit del turisme rural català. També han publicat aquesta setmana mateix un primer vídeo promocional i disposen de comptes a Instagram, Facebook i Twitter, amb el nom @joviatjoacasa.

Crida a la participació d'usuaris

En aquest sentit, han fet una crida perquè els usuaris que ho desitgin hi col·laborin tot publicant les seves imatges a les xarxes. A més a més, alguns grups de música i artistes que ja han mostrat la seva voluntat de col·laborar en la idea. Les fotografies es poden penjar amb l'etiqueta #JoViajoaCasa.

Els seus creadors asseguren que només els mou “les ganes d’arrencar aquest país de les grapes del Coronavirus i de demostrar que ara, més que mai, és l’hora de fer costat als petits de casa, i que no calen avions ni anar a les quimbambes per viatjar”.

'Jo viatjo a casa' l'han creat cinc professionals de diferents àmbits, que ara fa tot just tres setmanes van decidir adherir-se a la iniciativa d’Anna Niubò, propietària de les cases de turisme rural de Cal Bernadàs, al municipi berguedà de Casserres. Niubò és la responsable del primer portal de turisme rural català a internet (turismerural.com), que va adquirir juntament amb la seva parella l'any 2016. Davant d’aquesta situació, va decidir posar-lo a disposició del sector, de manera altruista, per mirar de salvar la temporada de les famílies que viuen d’aquest tipus d’allotjaments. 

Mostrar formulari de contacte