Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Neix oficialment l'associació 'Pobles amb Encant'

Neix oficialment l'associació 'Pobles amb Encant'

Els membres de l'entitat han aprovat els estatuts i han nomenat la junta de govern i les comissions de treball La xarxa està formada per 3 pobles de la plana de Lleida i 16 pobles del Pirineu, entre ells Arfa, Arsèguel, Peramola i Organyà

Xarxa de Pobles amb encant
Xarxa de Pobles amb encant
09/06/2010 10:33

Aquest dimarts ha quedat constituïda l’Associació “Pobles amb Encant de Lleida”, que neix a partir de la Xarxa de Pobles amb Encant que impulsa el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i que és formada per 20 pobles de les comarques de la demarcació de Lleida, entre ells Arfa, Arsèguel, Peramola i Organyà, de la comarca de l'Alt Urgell.

La nova associació disposa d'estatuts propis i d'una junta de govern que serà l’encarregada de promoure les seves accions futures. El President de la Diputació, Jaume Gilabert, i el director del Patronat de Turisme, Àngel Vidal, han participat de la sessió amb els membres de la Xarxa de Pobles amb Encant de la qual ha sortit la nova associació. La reunió es va fer ahir a l’Hotel Zenit de Lleida.

Els estatuts recullen que la finalitat de l’associació és esdevenir una plataforma de cooperació entre municipis petits que, mitjançant la protecció i la valorització del seu patrimoni cultural i natural (tangible i intangible), volen promoure el seu desenvolupament econòmic, social i turístic sota els criteris de la sostenibilitat. També inclouen que el seu àmbit d’actuació és la demarcació de Lleida, si bé per a la consecució dels seus fins podrà estendre’s a la resta de Catalunya i a altres territoris.

Els òrgans de govern de l’associació seran formats per un president, un vicepresident, un tresorer i un vocal. D’aquesta reunió d’avui ha sortit elegida Esther Isús, de l’Ajuntament de la Vall de Boí, en qualitat de presidenta; vicepresident, Jesús Dòria, d’Arfa; secretari, Joan Farrera, de Tírvia; tresorer, Ramon Bergadà, de Vallbona de les Monges i com a vocal, Antoni Casanova d’Arsèguel.

D’altra banda, en la sessió d'aquest dimarts s’han definit dues comissions de treball, que són la de Qualitat i la de Màrqueting. La Comissió de Qualitat, que presidirà Antoni Fiol, alcalde d’Organyà,  vetllarà per la selecció, la inspecció i el suport dels municipis que formin part de l’Associació en el futur, com també establirà els barems i els nivells de qualitat necessaris per accedir i mantenir-se a la mateixa.

La Comissió de Màrqueting, que presidirà Joan Pallarès, alcalde de Peramola, neix amb l’objectiu de cercar aliances i establir un pla d’acció comercial i de comunicació que derivi en la millor promoció dels municipis associats. El domicili social de l’Associació serà a la ciutat de Lleida, a la seu del Patronat de Turisme.

L’Associació de “Pobles amb Encant de Lleida” és formada per 19 pobles de les comarques de Lleida, 16 del Pirineu i 3 de la plana. Aquestes poblacions són Arfa, Arsèguel, Peramola i Organyà, de la comarca de l'Alt Urgell; Boí, Durro i Taüll, de l'Alta Ribagorça; Prullans, de la Cerdanya; Salàs de Pallars, del Pallars Jussà; Espot, Gerri de la Sal, la Guingueta d'Àneu, Llavorsí i Tírvia, del Pallars Sobirà; Montfalcó Murallat, de la Segarra; Guimerà i Vallbona de les Monges, de l'Urgell, i Canejan i Les, de la Val d'Aran.

Mostrar formulari de contacte