Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Neixen tres cries de duc al centre de fauna de MónNatura Pirineus

Neixen tres cries de duc al centre de fauna de MónNatura Pirineus

L'any passat la parella que habita al recinte des del 2015 ja es va estrenar amb una cria. Es reverteix així la regressió de l'espècie a Catalunya
Una cria de duc (Foto: Món Natura Pirineus)
17/04/2020 12:55

L'espai de fauna MónNatura Pirineus ha vist néixer tres cries de duc (Bubo bubo). El centre va incorporar l'any 2015 una parella de ducs, Xut (mascle) i Sky (femella). El 12 de febrer passat, la femella va pondre tres ous i aquests dies la parella de ducs està alimentant i protegint els petits, després d'un període d'incubació de 33 dies.

Des de MónNatura Pirineus assenyalen que les cries estan creixent a "molt bon ritme". La mateixa parella de ducs ja es va estrenar l'any passat amb una cria i enguany han estat tres. El duc és el més gran dels rapinyaires nocturns. Segons els tècnics que se'n cuiden, "la seva presència al territori és molt important pel seu paper com a súper depredador, malgrat que la seva població en alguns indrets de Catalunya pateix una regressió".

Els petits ducs, juntament amb el nascut l'any passat, permetran aportar informació útil per poder conèixer millor el perquè d'aquesta regressió i quin és el comportament de l'espècie. La parella de ducs que habita a MónNatura Pirineus des del 2015 va se cedida al centre, situat al poble Son, per l'administració en tractar-se d'animals que no poden reintroduir-se al seu hàbitat natural. El Xut és un animal de falconeria domesticat per humans, mentre que Sky prové del Centre de Recuperació de Fauna, després de patir una lesió a l'ala dreta.

Mostrar formulari de contacte