Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 'No' rotund dels consells comarcals i dels ajuntaments de la conca del Segre al transvasament

'No' rotund dels consells comarcals i dels ajuntaments de la conca del Segre al transvasament

La Diputació de Lleida s’ha compromès a presentar alternatives a la captació d’aigua El Consell d'Alcaldes de l’Alt Urgell es reuneix avui per acordar un posicionament conjunt
Reunió Diputació x transvasament
01/04/2008 10:52

Els representants dels consells comarcals i els ajuntaments de capitals de la conca alta del riu Segre, reunits ahir a la seu de la Diputació de Lleida, van consensuar la seva oposició al projecte de transvasament d’aigua al Llobregat. Segons va explicar el president de l’ens, Jaume Gilabert, el territori rebutja la iniciativa, ‘malgrat que es deixa una porta oberta per parlar-ne amb la conselleria’. En aquest sentit, en futures converses amb el conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Francesc Baltasar, la Diputació ha anunciat que presentarà alternatives al transvasament d’aigua del riu Segre cap a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Recordem que aquests dies ja s’ha fet públic un informe de la Universitat de Lleida que defensa que el projecte és insostenible. Per la seva banda, el col.legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya ha aprovat un document en què defensa, per sobre del transvasament del Segre, la prolongació del minitransvasament de Tarragona.

Pel que fa a la trobada institucional que van mantenir els representants comarcals i locals amb el conseller, s’hi van exposar les dificultats econòmiques que pot representar la manca d’aigua, ja que bona part dels sectors productius tenen relació amb el riu. També es va fer referència a l’escassetat de cabal del Segre.

La Diputació va aprovar ahir en ple, a més, una moció del Partit Popular perquè es paralitzi el projecte. D’altra banda, la captació d’aigua del Segre va rebre la negativa de la ministra de Medi Ambient del govern espanyol, Cristina Narbona, que va reiterar el rebuig ja expressat per la vicepresidenta De la Vega. Narbona va recomanar la compra d’aigua.

Malgrat tot, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha assegurat que el Govern vol tirar endavant el projecte per transvasar aigua de la capçalera del Segre al Llobregat, i que esperarà a la formació del nou executiu estatal.

La reunió de la Diputació de Lleida es veurà completada avui amb la convocatòria dels Consells d’Alcaldes de l’Alt Urgell i la Cerdanya, que han d’aprovar un document conjunt en contra del transvasament. El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell està previst a dos quarts de nou de la nit.

Paral.lelament, els sindicats JARC i Unió de Pagesos estan preparant mobilitzacions per expressar el seu rebuig a la proposta del govern català.

Mostrar formulari de contacte