Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Normalitat a l'Alt Urgell en l'inici del curs escolar 2011-2012

Normalitat a l'Alt Urgell en l'inici del curs escolar 2011-2012

La jornada ha estat marcada pel canvi d'horaris que ha comportat la supressió de la sisena hora i la reivindicació de millores estructurals en alguns centres A Oliana els alumnes tindran dues tardes lliures per conciliar la vida familiar i laboral
CEIP Pau Claris
12/09/2011 18:53

El curs ha començat aquest dilluns amb total normalitat. A la Seu un total de 2.699 nois i noies han iniciat les classes als centres escolars. En l'àmbit d'infraestructures, la jornada ha estat marcada per l'estrena de les reformes al col.legi de Castellciutat. Així mateix, s'ha tornat a fer palesa la reivindicació de millores a l'escola Albert Vives i la necessitat que es construeixi el nou col.legi La Valira, que està ubicat en un espai provisional en què les classes es duen a terme en mòduls prefabricats.

D'altra banda, el primer dia del curs escolar 2011-2012 s'han estrenat els nous horaris que comporta la supressió de la sisena hora. Cada centre utilitza una fórmula diferent, però en la seva majoria les escoles s'han sumat al programa de suport escolar personalitzat, que omple mitja hora. Així, per exemple, als col.legis Albert Vives i Pau Claris l'horari es mantindrà igual al matí, amb sortida a les 13.00 hores. Tanmateix, a la tarda la sortida s'avança i serà a les 16.30 hores.

Per la seva banda, hi ha centres com La Valira que sortiran a les 17.00 i oferiran activitats extraescolars al migdia, en què la sortida serà a les 12.30 hores.

Una altra novetat del curs té lloc a l'escola Sant Jordi d'Oliana, on els alumnes participaran en un pla experimental de modificació en l'horari per millorar la conciliació familiar. El centre complirà tres dies amb l'horari habitual i els alumnes tindran dos dies la tarda lliure. Aquesta prova pilot per instaurar un horari semipartit, durarà tot l'any i s'analitzarà a final de curs.

Cal afegir que aquest curs escolar serà el primer en què el transport escolar deixarà de ser gratuït per a molts alumnes. Els usuaris del transport escolar a la Seu pagaran 365,50 euros per any. A partir del segon germà es tindrà una reducció en el preu del 20%. Per demanar el servei cal adreçar-se a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. El termini d'inscripció finalitza divendres.

En relació amb les retallades també han afectat el personal que atenia els alumnes amb necessitats específiques. Així ho han subratllat els directius dels centres escolars.

Concentració en defensa de la immersió lingüística

Cal afegir que Òmnium Cultural de l'Alt Urgell ha convocat a les 19.00 hores d'aquest dilluns una concentració popular davant l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per protestar per la sentència del TSJC contra l'ensenyament en català. L'acció es farà simultàniament a consitoris de tot Catalunya en coordinació amb l'associació Som Escola, creada fa 8 mesos per plantar cara a l'ofensiva política i judicial de l'Estat.

Mostrar formulari de contacte