Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nou concert del FeMAP a la Seu amb Vespres d'Arnadí i Marta Mathéu

Nou concert del FeMAP a la Seu amb Vespres d'Arnadí i Marta Mathéu

L’ensemble i la soprano interpretaran música del compositor català del segle XVIII Domènec Terradellas L'actuació és aquest dissabte a les 10 de la nit a la Sala de Sant Domènec
FeMAP - Vespres d'Arnadí
02/08/2013 13:48

El FeMAP continua la seva programació a la Seu aquest dissabte dia 3, a les 10 de la nit a la Sala de Sant Domènec, amb l’actuació de l’ensemble Vespres d’Arnadí i la soprano Marta Mathéu.

La música que presentaran s’ambienta a l’Anglaterra de la primera meitat del segle XVIII, que en l’àmbit musical va estar dominada per la figura gegantina de l’alemany Händel (1685-1759), nacionalitzat britànic i convertit en George Frideric Handel. La dimensió d’aquest artista va fer que la seva ombra es projectés durant molt de temps en les composicions dels músics anglesos, des de la música de cambra fins als oratoris religiosos. En el camp de l’òpera, però, hi hagué un grup d’italians que triomfaren a Londres amb un nou lirisme. Entre ells destacà Domènec Terradellas, un català nascut a Barcelona i perfeccionat a Nàpols al costat de Pergolesi. Un jove artista inquiet i bohemi que va rivalitzar amb Hasse i Jommelli, els més grans del seu temps.

Creat l'any 2005 sota la direcció de Dani Espasa i Pere Saragossa, l’ensemble Vespres d’Arnadí està especialitzat en la interpretació del repertori barroc amb instruments d’època. Les seves versions, plenes d’emoció, frescor i espontaneïtat, es basen en criteris propis, deslligats del cànon fixat per tractats, cròniques i estudis actuals.

Vespres d’Arnadí ha actuat als principals cicles i festivals de música antiga del país i els seus enregistraments han rebut excel·lents crítiques i premis de prestigi com el Muse d’Or (juny 2010). En aquesta ocasió, l’ensemble col·labora amb la reconeguda soprano Marta Mathéu, premiada en concursos i festivals d’àmbit internacional com el Concurso Permanente de JJMM, el concurs Montserrat Caballé o el Concurs de Cant Francesc Viñas.

Mostrar formulari de contacte