Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Conveni entre la Mancomunitat i FGC per potenciar les estacions d'esquí nòrdic catalanes

Conveni entre la Mancomunitat i FGC per potenciar les estacions d'esquí nòrdic catalanes

L'empresa pública invertirà aquesta temporada 300.000 euros als complexos de Tot Nòrdic per millorar les infraestructures bàsiques i la qualitat del servei. L'acord s'ha signat en la reunió que el sector ha dut a terme aquest divendres a la Seu d'Urgell
Reunió de la Mancomunitat d'Estacions d'Esquí Nòrdic, a la Seu, amb el president d'FGC, Ricard Font
25/10/2019 14:55

La Mancomunitat d'Estacions d'Esquí Nòrdic i l'empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han signat aquest divendres un conveni de col·laboració per potenciar la pràctica de l'esquí de fons i dinamitzar les activitats de muntanya en aquestes instal·lacions. Amb aquest acord es vol donar resposta a les necessitats d'adquisició i renovació de les infraestructures i equipaments existents en aquests complexos, gestionats pels ajuntaments que conformen la Mancomunitat, i adequar l'oferta de serveis a les necessitats de qualitat desitjables.

L'acord l'han signat, a la sala de juntes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, l'alcalde urgellenc i president de la Mancomunitat, Jordi Fàbrega, i el president d'FGC, Ricard Font, acompanyats dels alcaldes i representants dels municipis propietaris d'aquestes estacions. El conveni inclou una inversió de 300.000 euros per a les set instal·lacions que formen part de Tot Nòrdic: Sant Joan de l'Erm i Tuixent la Vansa, a l'Alt Urgell; Lles de Cerdanya, Aransa i Guils-Fontanera, a la Cerdanya, i Virós-Vallferrera i Tavascan, al Pallars Sobirà.

Les actuacions susceptibles d'aquest marc de col·laboració són les de millora d'infraestructures considerades bàsiques per poder garantir el bon funcionament de les estacions, com poden ser l'adquisició d'equipaments i maquinària per a millorar la qualitat del servei als usuaris, i la millora de l'eficiència energètica o el tractament d'aigües en les estacions, entre altres. FGC assessorarà, si cal, en l'execució de les inversions, tot aprofitant la seva experiència en gestió d'estacions d'esquí alpí.

Assegurar la continuïtat de les estacions

Amb aquest conveni, la Mancomunitat i FGC pretenen "garantir la continuïtat de les estacions d'esquí nòrdic, que són vitals per a la fixació de la població a les comarques i per la permanència de petits negocis locals que giren al voltant de les estacions". En l'acte de signatura també s'ha recordat que aquests complexos "contribueixen a l'articulació del seu territori d'influència".

Els alcaldes dels ajuntaments i de les EMD que són titulars de les set estacions han valorat "molt positivament" aquest ajut i confien que es repeteixi les temporades vinents per poder dur a terme les inversions necessàries i, d'aquesta manera, adequar les estacions.

Aquest conveni s'emmarca dins el conjunt d'accions previstes al Grup de Treball de les Estacions d'Esquí Nòrdic, creat en el marc de la Taula Estratègica de les Estacions de Muntanya, amb l'objectiu d'analitzar la situació i els reptes de futur d'aquestes instal·lacions municipals en el context de les actuals polítiques de muntanya i de suport a les estacions.

La Mancomunitat s'ha reunit a la Seu per iniciar la nova etapa després de les darreres eleccions municipals. En aquesta reunió s'ha nomenat Jordi Fàbrega com a nou president d'aquest ens, en substitució de l'exalcalde urgellenc Albert Batalla.

Montferrer i Castellbò garanteix l'obertura de Sant Joan de l'Erm

En aquesta trobada, d'altra banda, l'Ajuntament de Montferrer i Castellbò ha garantit que l'estació d'esquí nòrdic de Sant Joan de l'Erm funcionarà aquesta temporada d'hivern, malgrat que aquest divendres es feia públic que el nou concurs de gestió del complex, el restaurant i del refugi ha quedat desert, perquè en l'oferta presentada hi faltava documentació.

El president de l'EMD de Castellbò i vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Antoni Navinés, ha assegurat que tenen previstes diferents opcions per tal que el complex funcioni i ha recordat que, de fet, aquesta tardor mateix el refugi segueix obert. La primera possibilitat que contempla l'Ajuntament és prorrogar per a aquest hivern el contracte que hi ha hagut amb el fins ara gerent, Miquel Prat, si hi ha un acord entre les dues parts per fer-ho.

Mentrestant, el consistori prepararà la documentació per replantejar el concurs d'adjudicació, amb l'objectiu que en una segona convocatòria hi hagi més propostes i es pugui adjudicar. Navinés confia que s'arribi a aquest acord i que, en el supòsit que no fos així, mirarien d'altres possibilitats, per la qual cosa ha assegurat que Sant Joan de l'Erm obrirà circuits a l'hivern tal com és habitual.

Mostrar formulari de contacte