Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nou impuls a la 4a edició de la Fira de Productes Ecològics al Pirineu

Nou impuls a la 4a edició de la Fira de Productes Ecològics al Pirineu

La mostra, que s'emmarca en la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, comptarà amb tallers participatius, demostracions en directe, tastos comentats i xerrades de productors

Fira de Productes Ecològics al Pirineu
Fira de Productes Ecològics al Pirineu
18/07/2019 14:21

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell vol donar un nou impuls a la Fira de Productes Ecològics al Pirineu (PEP), que s'emmarca en la Fira de Sant Ermengol. La mostra, que tindrà lloc el tercer cap de setmana del mes d'octubre al carrer dels Canonges, oferirà enguany tallers participatius, demostracions en directe, tastos comentats i xerrades per part dels productors ecològics presents a l'esdeveniment.

La tinent d'alcalde de Desenvolupament Local i Ocupació de l'Ajuntament urgellenc, Mireia Font, destaca que l'objectiu principal del consistori és "dinamitzar-la i fer-la més atractiva per als visitants".

D’altra banda, la Fira PEP, que arriba enguany a la quarta edició, canvia la seva denominació, passant de ser 'Fira de Productes Ecològics del Pirineu' a 'Fira de Productes Ecològics al Pirineu'. La voluntat és atreure més varietat de productors ecològics encara que no tinguin seu social al Pirineu. Una altra novetat serà la incorporació d’una fiança ‘simbòlica’ per als paradistes, per donar cabuda a tots els professionals que vulguin ser presents a l'esdeveniment i hagin formalitzat la inscripció.

Instància abans del 15 d'agost

Els productors ecològics que vulguin prendre part en la Fira PEP han de presentar una instància al consistori urgellenc abans del 15 d’agost. Ho poden fer de manera presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell o bé via telemàtica al web de la Fira de Sant Ermengol, on a la pestanya de sol·licituds i instàncies podran emplenar el formulari corresponent.

Visibilitzar els productes ecològics

La Fira PEP va néixer amb la finalitat de donar visibilitat a la producció, elaboració, transformació i comercialització ecològiques, tot facilitant la venda del producte en el marc de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. Aquesta fira té lloc en ple centre històric de la ciutat, concretament en el carrer dels Canonges i el carrer Santa Maria, a tocar de la catedral.

La Fira PEP està organitzada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i compta amb el suport del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

Mostrar formulari de contacte