Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nou itinerari d'interpretació entre el Parc Natural de l'Alt Pirineu i el parc del Comapedrosa

Nou itinerari d'interpretació entre el Parc Natural de l'Alt Pirineu i el parc del Comapedrosa

La senyalització entre els espais naturals es complementa amb un llibret El recorregut transfronterer té una longitud de 10,7 quilòmetres i circula pel GR-11
Llibret interpretatiu - PNAP i Comapredosa
19/09/2011 18:01

A partir d’aquesta setmana ha entrat en funcionament l’itinerari interpretatiu transfronterer la Molinassa-Comapedrosa. Es tracta d’un iniciativa conjunta entre el Parc Natural de l’Alt Pirineu (Catalunya) del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, i el Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa (Andorra).

Aquest itinerari transfronterer, que circula pel GR-11 (sender de gran recorregut que travessa d’est a oest la serralada pirinenca), connecta l’aparcament de la Molinassa, i molt a la vora, el refugi guardat de Vallferrera, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, amb el refugi guardat de Comapedrosa, al Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa. Té una longitud de 10,7 quilòmetres. D’aquests, 7,5 passen per terres catalanes i, poc més de 3 per territori andorrà.

El desnivell existent entre l’aparcament de la Molinassa i el port de Baiau, el punt més alt del recorregut i la unió entre ambdós parcs i estats, és de 964 metres, mentre que entre aquest port i el refugi de Comapedrosa, és de 512 metres. El recorregut circula per llocs tan bells i singulars com l’estany Negre, els estanys d’Ascorbes, el Pla d’Arcalís o el Pla de Boet, i ofereix una introducció perfecta a l’alta muntanya pirinenca.

La senyalització de l'itinerari interpretatiu es basa en la presència de 20 pivots de plàstic reciclat. Cada pivot mostra un pictograma diferent, el qual permet interpretar mitjançant un llibret específic que es pot obtenir gratuïtament en qualsevol dels dos refugis. El llibret presenta els elements i els temes principals que sorgeixen al llarg del recorregut: elements d’origen glacial, flora i fauna d’alta muntanya, activitats i infraestructures tradicionals, entre d'altres.

La publicació, de mida de butxaca, és fàcil de transportar i de consultar i es pot llegir en qualsevol dels dos sentits. A fi que aquest llibret pugui tenir una vida útil el més llarga possible, es recomana que es reculli en un refugi i, un cop s’hagi finalitzat el recorregut, es deixi a les instal·lacions de l’altre refugi.

A més de representar una nova oportunitat per descobrir alguns dels paratges més notables dels Pirineus, aquesta iniciativa transfronterera representa el primer pas per a una cooperació profitosa i duradora, a banda i banda de la frontera, entre ambdós espais protegits.

El Parc Natural de l’Alt Pirineu és un espai protegit de 69.850 ha, creat l’any 2003, per la Generalitat de Catalunya, mentre que el Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa, que té una superfície de 1.542 ha, va ser declarat espai natural protegit, també l’any 2003, pel Comú de la Massana.

Mostrar formulari de contacte