Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nou mirador de la Pica d'Estats al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Nou mirador de la Pica d'Estats al Parc Natural de l'Alt Pirineu

La nova infraestructura permetrà ampliar l'oferta turística de l'espai protegit L'indret en què es veurà la panoràmica del cim més alt de Catalunya és el Serrat de la Meda, a la Vall Ferrera
Mapa del Parc Natural de l'Alt Pirineu
11/08/2011 10:27

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural inaugurarà aquest divendres, 12 d’agost, el Mirador de la Pica d’Estats, una nova infraestructura que permetrà ampliar l’oferta turística del Parc Natural de l’Alt Pirineu i de la Vall Ferrera, tot posant en valor un dels seus elements més emblemàtics: la Pica d’Estats, el cim més alt de Catalunya (3.143 m).

L'acte d’inauguració comptarà amb l'assistència del director general de Medi Natural i Biodiversitat, Josep Escorihuela, la directora del Serveis Territorials d’Agricultura a Lleida, Cristina Bosch, la presidenta l’Entitat Municipal Descentralitzada d’Àreu, Mercè Adrian, i el diputat i president de la Mesa d'Agricultura al Parlament de Catalunya, Agustí López, i l’alcalde d’Alins, Josep Poch.

El nou espai a la Vall Ferrera

Dos circumstàncies limitaven fins ara el potencial turístic de la Pica d’Estats per al gran públic: d’una banda, per accedir-hi a peu cal fer una llarga excursió que no està a l’abast de tots els públics; i, de l’altra, el cim no es pot veure des cap poble de la Vall Ferrera. Per tal de resoldre aquesta situació, l’any 2009 es va fer un estudi per buscar un lloc situat a la zona, de fàcil accés i que tingués una bona panoràmica de la Pica d’Estats i el seu entorn. Així, es va determinar que l’indret més adequat era el Serrat de la Meda, que a més és molt proper de l’estany més accessible de tota la vall, el d’Aixeus.

L’actuació, amb una inversió de 66.155 €, l’ha executat l’Entitat Municipal Descentralitzada d’Àreu mitjançant dos subvencions atorgades pel Parc Natural els anys 2009 i 2010. Aquests ajuts han permès condicionar un aparcament de vehicles al final de la pista forestal d’Aixeus, crear un camí d’accés a peu fins a la Meda, i construir el mirador pròpiament dit, format per una estructura de pedra i tres cartelleres d’interpretació del paisatge. Ara aquest indret es converteix en una visita obligada per a totes aquelles persones que volen gaudir de la Pica d’Estats en la seva estada a la Vall Ferrera.

L’actuació forma part del Pla de Desenvolupament Local Sostenible de la Vall Ferrera, elaborat conjuntament per l’Ajuntament d’Alins i el Parc Natural de l’Alt Pirineu l’any 2006.

Mostrar formulari de contacte