Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nou programa de formació de joves a l'Alt Urgell

Nou programa de formació de joves a l'Alt Urgell

El Consell Comarcal vol facilitar la seva inserció al mercat laboral a través de la iniciativa 'Joves per l'Ocupació' Aquesta és la tercera experiència d’aquest tipus a la comarca

Joves per l'ocupació 05.2014
Joves per l'ocupació 05.2014
19/01/2015 14:08

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell està posant en marxa l’aplicació del Programa d’experiència professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya, més conegut amb el nom “Joves per l’Ocupació”. Aquest projecte està finançat pel departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i la Unió Europea mitjançant el Fons Social Europeu i es vehicula a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

La novetat d’enguany és que els joves que vulguin participar-hi hauran d’estar inscrits prèviament a la Garantia Juvenil, una iniciativa europea que afecta el jovent d'entre 16 i 25 anys que no estigui estudiant ni treballant, amb l’objectiu de garantir que puguin rebre una oferta d’ocupació, educació contínua o pràctiques.

Aquesta és la tercera vegada que l’Alt Urgell emprèn un programa d’aquestes característiques, ja que l’any 2010 va participar del programa anomenat “Suma't” i, posteriorment, entre 2011 i 2014 s’han realitzat dues edicions del Programa Joves per l’Ocupació, amb un total de 121 joves formats. Pel que fa a la inserció laboral, es van signar 44 contractes. A la fi del programa Suma’t es van renovar un 20 per cent dels contractes, mentre que en acabar primer programa de Joves per l’Ocupació se’n va renovar el 39,5 per cent.

Millora de l'ocupabilitat

El Consell Comarcal torna a apostar per un projecte que ha de permetre la millora de l’ocupabilitat dels joves alturgellencs amb més mancances formatives, i que ha de servir per proporcionar-los l’oportunitat d’aconseguir una formació professionalitzada vinculada a les empreses del territori que permeti una futura inserció laboral.

Les branques professionals que es contemplen inicialment són les d’hostaleria i forestal. Aquests eixos són modificables i s’acabaran de perfilar un cop realitzades les entrevistes individualitzades amb els joves interessats.

El programa està obert a persones de 16 a 25 anys que estiguin desocupades i tinguin una baixa qualificació i/o dèficits formatius, a causa dels quals hagin abandonat el sistema educatiu. El curs, que durarà fins a finals de l’any 2015, constarà de 300 hores de formació.

Paper de les empreses locals

A la segona fase del programa, el teixit empresarial és clau. Les empreses poden acollir-se tant a la Garantia Juvenil com al Programa Joves per l’Ocupació i contractar aquests joves amb unes condicions molt avantatjoses.

Les persones interessades a participar del programa en poden demanar més informació a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell o al CETAP-Telecentre. També es pot consultar el lloc web de l’Oficina de Treball: www.oficinadetreball.cat.

Mostrar formulari de contacte