Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nou rècord de visites al Parc Astronòmic del Montsec

Nou rècord de visites al Parc Astronòmic del Montsec

Aquest darrer any hi han passat prop de 33.000 persones, un miler més que al 2016. L'espai acaba de renovar per quatre anys més la Certificació Starlight, que la distingeix com un dels millors indrets del món per observar el cel nocturn
Parc Astronòmic del Montsec
23/01/2018 17:38

El Centre d'Observació de l'Univers (COU) del Parc Astronòmic Montsec (PAM), a la Noguera, ha tancat l'any 2017 amb un total de 32.936 visitants, xifra que suposa un altre màxim de visites després que l'any 2016 se'n registressin 31.997.

Els responsables d'aquest equipament han destacat, a més a més, que un estudi encarregat per una consultora externa ha determinat que el parc té un valuós retorn econòmic per al sector turístic de l'àrea del Montsec: 60 euros de despesa mitjana per cada visitant, cosa que suposa prop de 2 milions d'euros anuals per al territori, a cavall de la Noguera i el Pallars Jussà.

A tot plegat s'hi afegeix el fet que l'espai natural ja té garantit per a quatre anys més el segell Starlight, que el distingeix com un dels millors indrets del món per observar el cel nocturn gràcies a la seva escassa contaminació lumínica. Aquest mes passat la Fundació Starlight, entitat que gestiona les Certificacions per delegació de la Unesco, ha renovat el distintiu Reserva i Destinació Turística Starlight per a la zona del Montsec.

El COU va obrir portes l'any 2009 i en aquestes nou temporades ja han passat per les seves instal·lacions 235.000 persones. Des de l'any 2013 la gestió del Centre és responsabilitat directa del Consell Comarcal de la Noguera, que li ha donat un impuls que ha permès incrementar la xifra de visitants. La presidenta del Consell, Concepció Cañadell, ha destacat a l'ACN l'encert que el Govern va tenir al seu dia apostant per la construcció del Parc i també el que va tenir el Consell d'acceptar el repte de fer-se'n càrrec després de la dissolució de Consorci de Montsec.

Durant l'any 2018 està previst presentar candidatura del Montsec per obtenir una altra certificació de reconeixement de la qualitat del seu cel per a l'observació astronòmica. Aquesta certificació és la que atorga la Internacional Dark Sky (IDA), amb seu als Estats Units. Amb l'obtenció d'aquesta altra distinció, la zona del Montsec es convertiria en el primer territori del món que obté els dos segells de més prestigi internacional amb relació a la qualitat del cel.

Mostrar formulari de contacte