Sou a: Inici / Notícies / Nou triomf de Laura Orgué a la Copa del Món de curses de muntanya

Nou triomf de Laura Orgué a la Copa del Món de curses de muntanya

L'atleta de la UEU bat el rècord femení de la Comapedrosa Skyrace, a Andorra, i ocupa la segona posició de la general. En categoria masculina, victòria de l'escocès Tom Owens

Laura Orgué, a la Comapedrosa Skyrace 2016
01/08/2016 11:20

Laura Orgué manté les opcions de revalidar les Skyrunner World Series (Copa del Món de curses de muntanya), després de sumar una nova victòria, amb rècord, aquest diumenge a la Comapedrosa Skyrace, a Andorra, cinquena prova puntuable del circuit mundial.

La corredora de la UEU va completar els 21 quilòmetres i prop de 2.300 metres de desnivell positiu en 3h12min27s, i d'aquesta manera ha establert una nova millor marca femenina d'aquesta prova. Orgué va arribar quasi cinc minuts per davant de la segona classificada, la basca Oihana Kortazar (3.17:18) i a més de set minuts de la també catalana Àngela Castelló (3.20:13).

Gràcies a aquest triomf, i a l'obtingut ara fa dues setmanes a les Dolimites, Laura Orgué ocupa el segon lloc de la general, amb 200 punts, i escurça distàncies amb la líder de curses de muntanya, la nord-americana Megan Kimmel, que en té 266. A més a més, es dóna el cas que Orgué va debutar amb la Copa del Món ja iniciada, perquè s'estava recuperant d'una lesió, i tot i això manté les opcions de guanyar novament el títol. La setmana anterior, Orgué va aconseguir el subcampionat mundial de curses verticals, en la competició celebrada a la Vall de Boí.

En categoria masculina, el guanyador de la Comapedrosa Skyrace ha estat l'escocès Tom Owens, que va batre el rècord absolut de la cursa amb un temps de 2h40min02s. El podi el van completar Hassain Ait Chaou i el basc Aritz Egea.