Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nougrapats amplia el seu servei de vaixelles reutilitzables per a festes, aplecs i esdeveniments particulars

Nougrapats amplia el seu servei de vaixelles reutilitzables per a festes, aplecs i esdeveniments particulars

L'empresa d'inserció social de Càritas d'Urgell col·labora amb la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet per ajudar a reduir la generació de residus. En el que va d'any han fet ús d'aquest sistema 7.000 persones
Nougrapats (Càritas d'Urgell)
19/09/2019 13:55

L'empresa d’inserció laboral Nougrapats, que impulsa Càritas d’Urgell, ha ampliat la seva oferta de lloguer de vaixelles reutilitzables, pensades "per a festes majors, aplecs i esdeveniments particulars". Els primers set mesos d'aquest any, fins al juliol, han realitzat serveis de préstec de vaixella per a un total de 7.000 persones "i per tant, s'han evitat 875 quilos de residu plàstic", subratllen.

Al servei s'hi ha incorporat estris com ara termos, taules, estovalles, pinces, safates, cullerots i gots de llarga durada, tot millorant el material de què es disposava amb els clàssics plats, copes i coberts. Segons Nougrapats, "la possibilitat d'oferir millores en la distribució dels àpats, la seva presentació i atencions afegides com el suplement del cafè i begudes calentes ha augmentat la demanda". L'activitat s'ha dut a terme en el radi d'acció de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, que gestiona els residus al nord de l'Alt Urgell, i també en algunes poblacions de la Cerdanya. L'entitat n'ofereix tota la informació al web www.grapats.com.

Aquest "notable" increment d'actuacions ha estat possible, indica Càritas, gràcies a "la millora de la capacitat de gestió i l'augment de recursos". S'han invertit 27.000 euros en instal·lacions de rentat, adequació d'espais d'emmagatzematge i difusió del servei a la xarxa, com també en la compra de nous estris i accessoris. Tot plegat, amb l'objectiu de "crear treball, facilitar la inserció laboral i evitar la generació de residus plàstics que es produeix amb la utilització de vaixelles d'un sol ús". Actualment donen feina a dues persones amb dificultats de mobilitat.

Des de Nougrapats valoren positivament "la continuïtat i millora de les relacions iniciades al maig de 2018 amb la Mancomunitat d'Escombraries de Urgellet". En un primer conveni, l'ens supramunicipal cedia el dipòsit de la seva vaixella, el lliurament, la neteja i el retorn a Nougrapats. Motivats per l'èxit de l'experiència acumulada l'any passat, l'empresa de Càritas ha decidit crear el seu propi servei de lloguer de vaixelles i auxiliars, que amplia l'actual conveni amb la Mancomunitat, que segueix vigent.

Mostrar formulari de contacte