Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nougrapats s'implanta al Pallars Sobirà

Nougrapats s'implanta al Pallars Sobirà

L'empresa d'inserció social de Càritas d'Urgell instal·la contenidors de roba a Sort, Rialp, Llavorsí i Esterri. El projecte vol donar nova vida a productes tèxtils i fomentar la reincorporació al mercat laboral
Presentació de Nougrapats a Sort (Foto: ACN)
23/11/2016 14:00

El projecte Nougrapats, impulsat per Càritas d'Urgell, estén la seva presència al Pirineu amb la implantació al Pallars Sobirà. L'empresa d'inserció social instal·larà contenidors de recollida de roba usada a Sort, Rialp, Llavorsí i Esterri d'Àneu. D'aquesta manera, s'oferirà als veïns del Pallars l'opció de donar una segona vida a la roba i contribuir a la inserció laboral de persones amb dificultats.

Actualment Nougrapats, que té la seva seu central a l'avinguda Guillem Graell de la Seu d'Urgell, dóna feina a 14 persones. Durant el 2015 van recollir, amb els 80 contenidors que tenen repartits pel territori, un total de 215 tones de roba. Aquest 2016 ja han superat aquesta xifra i en porten recollides 250.

Toni Cadena, gerent de Nougrapats, ha explicat a l'ACN que només un 10% de la roba que recullen és aprofitable com a producte de segona mà, ja sigui per vendre-la a les botigues que tenen a la Seu i en d'altres poblacions de la diòcesi o bé per fer donacions a persones necessitades. Cadena hi ha afegit que en cas d'haver-hi gent amb necessitats al Pallars, i sempre sota la supervisió dels serveis socials, també poden contribuir-hi amb donatius de roba.

Del 90% de roba restant, una part important l'envien a països subdesenvolupats i la resta es recicla amb d'altres articles com ara draps de cuina. Una petita part d'aquest 90% no es pot reciclar de cap manera i s'acaba cremant.

Els contenidors del Pallars Sobirà estaran ubicats a les deixalleries d'Esterri d'Àneu i Sort i als nuclis urbans de Sort, Rialp, Llavorsí i Esterri. L'empresa s'encarregarà un cop per setmana de buidar els contenidors i reciclar la roba. Per donar a conèixer l'empresa Nougrapats, des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, s'ha organitzat un curs de customització de roba a Sort i un altre a Esterri, a més a més de dues jornades de venda de roba de segona mà de Nougrapats.

Mostrar formulari de contacte