Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nous despreniments al túnel de l'Obaga Negra, a la C-14

Nous despreniments al túnel de l'Obaga Negra, a la C-14

El DPTOP torna a tancar-lo després de reobrir-lo al trànsit aquest diumenge al matí La infraestructura es mantindrà tancada mentre continuïn els treballs
C-14 (Oliana - Coll de Nargó)
09/08/2009 18:11

El departament català de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) va tornar a tancar ahir a la nit la carretera C-14, poques hores després que l’hagués reobert al trànsit. Cal recordar que la galeria es va tancar per primera vegada ara fa deu dies quan es va detectar despreniments de pedres, que ara han tornat a obligar a desviar els vehicles.

El túnel es va tornar a habilitar diumenge a les 9.00, però a les 23.15 es va haver novament de restringir el trànsit perquè van caure pedres a la calçada, probablement a causa de la pluja. Segons han detallat fonts del DPTOP, dos operaris s’havien quedat vigilant la infraestructura durant tota la jornada. Quan es van adonar dels nous despreniments, van decidir tallar immediatament el túnel.

Davant d’aquesta situació, des de Política territorial no s’h volgut donar cap nova data de reobertura, tenint en compte que en principi es confiava d’haver resolt el problema divendres passat. Un dels responsables, Ferran Camps, explicava ahir: “Un cop estigui feta la inspecció i els tècnics valorin que no hi ha cap problema es tornarà a posar en servei; i si els tècnics valoren que s’ha de fer alguna actuació complementària per garantir la seguretat, abans la farem”.

Així, l'Obaga Negra romandrà tancat mentre continuen els treballs per solucionar els problemes de filtracions que hi ha. Cal destacar que la caiguda de roques no va provocar danys personals ni materials. Ara el trànsit es desvia per l'antiga carretera C-14, que transcorre pel lateral de la galeria i a tocar del pantà d’Oliana.

El tram de la via situat entre Oliana i Coll de Nargó presenta quatre túnels al llarg del recorregut. El tercer d'aquests túnels, el de l'Obaga Negra comprèn 787 metres de longitud i se situa al terme municipal de Peramola. Arran d'un despreniment ocorregut el passat 1 d'agost en aquesta zona, el túnel de l'Obaga Negra va quedar tancat a la circulació, de manera que el trànsit de vehicles es va desviar per l'antiga carretera.

Els treballs van consistir en la rehabilitació de la part de l'estructura malmesa amb el despreniment per tal de garantir la seva estabilitat. També es van fer tasques d'auscultacions del terreny, per tal de comprovar l'estat general de la infraestructura i garantir en tot moment la seguretat dels conductors.

Mostrar formulari de contacte