Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova acció de recollida de burilles al carrer a la Seu d'Urgell

Nova acció de recollida de burilles al carrer a la Seu d'Urgell

Avui dimecres se n'ha trobat 382 en un sol embornal, i des de l'inici de la campanya ja n'han retirat més de 97.000. L'activitat, oberta a tothom, continua aquesta dijous a les 4 de la tarda des de la font del Passeig
16/12/2020 20:10

El grup de Facebook 'Per una Catalunya Neta' duu a terme aquesta setmana una nova acció de recollida de burilles als carrers de la Seu d'Urgell, amb l'objectiu d'eliminar aquest element de la via pública i alhora conscienciar el col·lectiu de fumadors perquè deixin de llençar-les, no només pel perjudici que causen a la imatge de la ciutat sinó també pel dany que poden causar al medi ambient i fins i tot a la seva mateixa alimentació.

Aquest dimecres hi han pres part quatre voluntaris, després que hi ha hagut alguna baixa d'última hora. En poca estona, en un sol embornal han retirat 382 burilles, cosa que segons el col·lectiu dóna una idea de les dimensions d'aquesta problemàtica. Una altra dada que ho reflecteix és que des de l'inici d'aquesta campanya ja han comptabilitzat 97.175 restes de cigarreta. Això significa que ja són molt a prop de l'objectiu que s'havien marcat de retirar-ne 100.000.

El grup s'ha proposat arribar a aquesta xifra rodona aquest dijous mateix. Ho aconseguiran si en treuen 2.825. Per això, han animat tots els veïns i veïnes que s'hi vulguin sumar a apropar-se a la font del Passeig a les 4 de la tarda, quan començarà aquesta segona jornada consecutiva de recollida.

Del terra al mar

L'impulsor de la idea, Toni Olm, recorda que les conseqüències de llançar burilles a terra van més enllà de la qüestió estètica, perquè des de les canonades de les ciutats van a parar als rius i, finalment, al mar. Això pot comportar que els peixos ingereixin els seus elements tòxics i, en conseqüència aquests acabin tornant als humans quan consumeixen aliments pescats al mar.

  • Burilles trobades al carrer en ple nucli urbà de la Seu (Per una Catalunya Neta)
  • Nova acció de recollida de burilles a la Seu (Per una Catalunya Neta)

Mostrar formulari de contacte