Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova actuació paleontològica a Coll de Nargó a la recerca d'ous de dinosaure

Nova actuació paleontològica a Coll de Nargó a la recerca d'ous de dinosaure

El material recuperat, un cop restaurat, haurà d'ampliar l'exposició de la Sala Límit K/T
17/09/2007 11:39

Avui dilluns s’inicia a Coll de Nargó una nova actuació paleontològica dedicada a l’estudi i la conservació del patrimoni fòssil en un dels jaciments d'ous d'aquest municipi. Aquesta nova intervenció, que s’allargarà fins al pròxim dia 21, la porten a terme membres de l'Institut Català de Paleontologia i és una continuació de la que es va fer l'any 2005 per tal de delimitar alguna de les superfícies de posta d'ous de dinosaure.

L'any 2005, després de l'intens i continuat treball de prospecció portat a terme pels membres del Grup ADAU (Amics dels Dinosaures de l'Alt Urgell) es va decidir fer una excavació en un dels punts localitzats per tal de conèixer la distribució i forma dels nius de dinosaure conservats.

D'aquesta excavació, que va reunir investigadors de Catalunya i dels Estats Units, es van recuperar diversos nius de dinosaure, actualment en fase de restauració al taller de preparació del Museu de Tremp, alhora que es van prendre el màxim de dades científiques per reconstruir el comportament reproductor dels dinosaures que van pondre els ous.

La informació obtinguda, es va presentar, en una fase inicial, al III
Simposi Internacional sobre ous i cries de dinosaure que va tenir lloc a la
Patagònia (Argentina), l'any 2006, alhora que va servir de base de
comparació per la tesi doctoral de la Dra. Frankie Jackson que ha treballat
els famosos nius d'ous de dinosaure del jaciment d'Auca Mahuevo (Argentina).

Aquesta nova campanya ha de servir per obtenir nova informació, un cop s'han processat les dades de camp de l'any 2005. Tota aquesta informació està permetent obtenir models tridimensionals de les estructures de nidificació d'aquests dinosaures. Així mateix, part del material recuperat, un cop restaurat, haurà d'ampliar l'exposició de la Sala Límit K/T que, des de fa dos anys, mostra als visitants el ric patrimoni paleontològic d'aquest municipi.

  • Dinosaures - Excavacions
  • Dinosaures - Excavacions

Mostrar formulari de contacte