Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova campanya de donació de sang i plasma a la Seu d'Urgell

Nova campanya de donació de sang i plasma a la Seu d'Urgell

L'acapte es farà aquest dilluns 19 de setembre, de 16.30 a 21 hores, al Centre Cívic El Passeig. Es calcula que són necessàries 1.100 donacions diàries al mes a Catalunya
Campanya de donació de sang a la Seu d'Urgell
18/09/2022 20:40

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya, en col·laboració amb Creu Roja de l'Alt Urgell, organitza aquest dilluns 19 de setembre un nou acapte de sang i plasma a la Seu d'Urgell. S'hi podrà participar de dos quarts de cinc de la tarda a les nou del vespre al Centre Cívic El Passeig.

Des del Banc de Sang i Teixits s'indica que calen més donacions per recuperar les reserves de sang dels hospitals catalans i demanen a tothom que es trobi bé de salut que reservi hora a la pàgina web donarsang.gencat.cat. Es calcula que són necessàries 1.100 donacions diàries al mes a Catalunya per fer front a les necessitats mèdiques.

Pot donar sang una persona que tingui entre 18 i 70 anys i pesi més de 50 quilos. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades a l'any i els homes un màxim de quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió arterial i el nivell d'hemoglobina.

En el cas que el possible donant hagi passat la COVID, haurà d’esperar 14 dies des de la finalització dels símptomes per poder donar. Si s'ha estat en contacte amb algú que hagi tingut la malaltia però s'està vacunat amb la pauta completa i no hi ha símptomes, la donació es podrà fer amb normalitat.

D'altra banda, la vacunació contra la COVID no impedeix donar sang o plasma. Tot i això, si es té algun efecte secundari, com febre o malestar general, caldrà esperar dues setmanes. L’ús de la mascareta continua sent obligatori per entrar als espais de donació.

 

 

 

Mostrar formulari de contacte