Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova campanya de donació de sang al Centre Cívic El Passeig

Nova campanya de donació de sang al Centre Cívic El Passeig

S'hi pot col·laborar aquest dimarts, de 16 a 21 hores. A Catalunya es necessiten unes 1.000 donacions diàries per mantenir les reserves

Donació de sang
Donació de sang
06/02/2018 10:05

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya, en col·laboració amb Creu Roja de l'Alt Urgell, organitza aquest dimarts un nou acapte de sang a la Seu d'Urgell. S'hi podrà participar de les quatre de la tarda a les nou del vespre al Centre Cívic El Passeig.

La donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana que beneficia el conjunt de la societat. És un acte senzill, segur i assistit per professionals especialitzats en tot moment. Des del Banc de Sang i Teixits es recorda que "malgrat els avenços mèdics i tecnològics, ara per ara, la sang no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones".

Cada donació pot ajudar fins a tres malalts diferents, ja que se n'obtenen tres components sanguinis diferents amb aplicacions pròpies. Els concentrats d'hematies es conserven 42 dies; el plasma, un any, i les plaquetes, només cinc dies. Cada dia es necessiten unes 1.000 donacions a Catalunya per mantenir les reserves.

Mostrar formulari de contacte