Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova convocatòria d'ajuts per millorar els accessos a estacions d'esquí

Nova convocatòria d'ajuts per millorar els accessos a estacions d'esquí

La partida, de 600.000 euros, segueix la línia de subvencions dels darrers quatre anys PTOP prioritza el manteniment del ferm i la neteja de la via i els aparcaments
Accés a Tuixent-la Vansa
08/03/2010 18:12

El DOGC ha publicat aquest dilluns l’ordre d’obertura de la convocatòria de subvencions per a adequar els accessos a les estacions d’esquí, per import de 600.000 euros. Una vegada es resolgui, el Departament català de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) haurà concedit, en els darrers quatre anys, subvencions per valor d’uns 2,4 milions.

El vigent Pla Director de les estacions de muntanya, aprovat el 2006, arribarà l’any vinent al final del quinquenni, tot continuant amb l’objectiu de millorar la competitivitat de les estacions. El pla cerca la utilització racional de la muntanya i conciliar la preservació dels seus valors naturals amb la realització d’activitats esportives i de lleure, de manera que la riquesa i l’augment de l’ocupació repercuteixi en les persones que hi viuen tot l’any.

Entre els diferents programes que desenvolupa el Pla Director hi ha aquesta millora dels accessos per carretera a les estacions d’esquí, destinat al condicionament i el manteniment dels vials i a l’increment de la senyalització i la seguretat.

La nova partida de 600.000 euros subvencionarà sobretot el manteniment dels accessos a les estacions, que inclouran les cunetes, els talussos i l’estesa d’aglomerat. Alhora, es vol augmentar la seguretat dels usuaris i del personal de l’estació i garantir la neteja de la neu i el gel als aparcaments.
Per a la concessió de les subvencions es tindran en compte el nombre de quilòmetres de carreteres que han de ser objecte de l’actuació, el nombre mitjà d’usuaris de l’estació d’esquí en els darrers tres anys i l’altitud respecte del nivell del mar al nucli de serveis.

Podran sol•licitar aquests ajuts els titulars o entitats gestores de les estacions d’esquí a què fa referència el Pla Director. El període de presentació de sol•licituds finalitzarà el proper 15 d’abril.

Mostrar formulari de contacte