Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova edició del concurs de contes infantils 'Contes que compten'

Nova edició del concurs de contes infantils 'Contes que compten'

Els originals es poden presentar fins al 7 de maig L'esdeveniment literari l'organitza RàdioSeu i la Biblioteca de Sant Agustí, juntament amb l'Ajuntament urgellenc i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell
Contes que compten- Presentació
22/02/2010 19:40

Aquest dilluns s'ha presentat la segona edició del concurs de contes infantils 'Contes que compten', esdeveniment literari que organitza la Biblioteca de Sant Agustí de la Seu d'Urgell i RàdioSeu, juntament amb l'Ajuntament urgellenc i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

Durant la presentació del concurs, que ha anat a càrrec de la directora de la Biblioteca de Sant Agustí, Lourdes Esteve; la directora de RàdioSeu, Marta Pujantell; i el tècnic de cultura del Consell Comarcal, Isidre Domenjó; s'ha fet un bon balanç de la primera edició del certamen, que va sumar una seixantena d'originals. La directora de la Biblioteca de Sant Agustí, Lourdes Esteve, ha assenyalat que enguany s'espera superar aquesta xifra gràcies a la col.laboració del Servei Educatiu de l'Alt Urgell i la difusió de la iniciativa a través de diverses plataformes digitals.

El concurs de contes infantils 'Contes que compten' presenta com a novetat l'establiment de cinc categories, enlloc de tres com l'any passat. Les franges d'edat van dels 10 als 11 anys, dels 12 als 13 anys, dels 14 als 15 anys, dels 16 als 17 anys, i hi ha una cinquena categoria a partir dels 18 anys. En aquest sentit, la directora de RàdioSeu, Marta Pujantell, ha explicat que "l'adequació de les categories s'ha fet al comprovar que la maduresa en l'elaboració de relats canvia molt d'una edat a una altra".

Per la seva part, Isidre Domenjó ha remarcat l'alta participació dels estudiants de primària, ja que de les 60 contes presentats l'any passat, 50 pertanyien als alumnes més joves. El tècnic de cultura del Consell Comarcal ha afegit que el repte d'aquest concurs és aconseguir més participació per part de l'alumnat de secundària i batxillerat.

En aquesta segona edició hi col·laborarà de forma activa el Servei Educatiu de l'Alt Urgell-Cerdanya, qui es farà càrrec de fer més difusió d'aquest certamen de contes infantils. A més, les bases de 'Contes que compten' es publicaran també al web del Departament de Cultura de la Generalitat, en la seva secció de premis literaris, per tal que puguin arribar originals d'arreu de Catalunya.

Els contes, que es podran presentar fins al dia 7 de maig tant a la mateixa Biblioteca de Sant Agustí com a RàdioSeu, hauran de ser escrits en català i de temàtica lliure. A més, hauran de ser inèdits i no haver estat premiats en cap altre esdeveniment.

Els premis consistiran en el lliurament de 100 euros i un llibre als primers premis de les categories A, B i C; i de 150 euros i un llibre al primer premi en la categoria D. El primer premi de la categoria de majors de 18 anys serà de 200 euros i un llibre. Per als segons o accèssits hi haurà lots de llibres.

Pel que fa als premis en metàl·lic cal remarcar la incorporació enguany de la participació del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. En relació amb els lots de llibres, cal agrair la col·laboració de les llibreries de la Seu: Llibreria Cortés; LLibreria Diensa; Llibreria Ex-Libris; La Llibreria, Llibreria Salvat i Llibreria Patalín.

Els contes guanyadors seran llegits en públic en el marc dels actes commemoratius del quinzè aniversari de la Biblioteca de Sant Agustí i, posteriorment, en l'espai El bagul dels contes, programa setmanal de RàdioSeu, destinat al públic infantil, també coincidint amb el 25è aniversari de l'emissora municipal. Cal recordar que el certamen neix precisament de la iniciativa de Montse Rollán i Genisa Gonzàlez Carricondo, directores del programa.

L'acte de lliurament de premis tindrà lloc el 29 de maig a les 11 del matí, a les instal·lacions de la Biblioteca de Sant Agustí de la Seu d'Urgell.

Mostrar formulari de contacte