Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova edició a l'Alt Urgell de 'Contes d'arreu del món'

Nova edició a l'Alt Urgell de 'Contes d'arreu del món'

El Consorci d'Atenció a les Persones ha organitzat les lectures a la Seu i Organyà. Les famílies també han pogut escoltar aquesta Setmana Santa contes igualitaris. El recull del 2015 es repartirà pròximament als alumnes de primària
Portada del recull 'Contes d'arreu del món 2015'
01/04/2016 17:55

El Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU) ha organitzat aquesta Setmana Santa una nova edició de l'activitat 'Contes d'arreu del món i contes igualitaris'. La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell i la Sala de les Homilies d’Organyà han acollit l'activitat, a través de la qual s'ha volgut atansar als nens i nenes de la comarca la literatura d’arrel tradicional de diversos països.

Les lectures han comptat amb la col·laboració de persones procedents de diferents cultures que ara viuen a la comarca i que s’han integrat a la nostra societat sense renunciar als seus orígens. D'altra banda, en els contes igualitaris s'ha treballat la igualtat de gènere, oferint recursos a les famílies i la comunitat educativa per tal de tractar aquesta qüestió.

Les lectures s'han adreçat als nens i les nenes de 3 a 12 anys, "amb el benentès que per als adults representen també l’oportunitat de descobrir la cultura de gent d’arreu que viu amb nosaltres i que ja forma part del país que compartim", segons ha indicat la tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament de la Seu, Anna Vives. En relació amb la continuïtat de la iniciativa, Vives ha afegit que perdura en el temps "perquè s’ha comprovat que ajuda als infants a conèixer altres cultures amb les que convivim”.

Recull dels contes

En els propers dies s’obsequiarà als alumnes de primària de les escoles de la comarca de l’Alt Urgell amb l'edició del recull de contes de l’any 2015. "Contes d'arreu del món i contes igualitaris” és una iniciativa del Servei d'Immigració del Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte