Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova emissió de monedes commemoratives i de col·lecció a Andorra

Nova emissió de monedes commemoratives i de col·lecció a Andorra

Faran referència al centenari de la coronació de Nostra Senyora de Meritxell i al col·lectiu de la gent gran

Noves monedes commemoratives a Andorra (Foto: Govern d'Andorra)
Noves monedes commemoratives a Andorra (Foto: Govern d'Andorra)
30/06/2021 20:10

El ministre de Finances i Portaveu d'Andorra, Eric Jover, ha presentat aquest dimecres una nova emissió de monedes commemoratives i de col·lecció. Segons ha avançat, es tracta d’una banda de dues monedes commemoratives de dos euros.

Una de les peces fa referència al centenari de la coronació de Nostra Senyora de Meritxell i se’n farà un tiratge de 70.000 unitats i un altre de 3.750 fons mirall –amb un relleu de major qualitat–. L’altra moneda de dos euros té un gravat dedicat als padrins. “Volem posar-los en valor, en especial després que la crisi provocada per la COVID-19 hagi tingut un impacte important en aquest col·lectiu, tant sanitari com d’aïllament social”, ha explicat Jover. La moneda inclou el text ‘Cuidem la nostra gent gran’. En aquest cas, només es farà el tiratge normal de 70.000.

D'altra banda, el titular de Finances ha exposat que també s’encunyaran dues monedes de col·lecció amb un valor facial d'1,25 euros i amb gravats d’una grandalla o del Pont de la Margineda. En aquest cas, el material utilitzat és coure-níquel i amb un tiratge de 3.000 sèries.

El cost previst per produir aquestes monedes és de 876.000 euros. L’ingrés total que es preveu obtenir s’enfila fins als 5,7 milions d’euros si s’hi afegeixen les noves monedes que entraran en circulació i les 10.500 unitats de presentacions que inclouen els 8 valors facials. La voluntat de l’Executiu és que estiguin en circulació a finals d’aquest 2021.

Mostrar formulari de contacte