Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova fase de les obres de rehabilitació de la Capella de la Immaculada

Nova fase de les obres de rehabilitació de la Capella de la Immaculada

Els treballs consisteixen en l'arranjament de les cobertes de tot el conjunt i la façana de la placeta de les Monges La intervenció compta amb un pressupost de 250.000 euros

Capella de la Immaculada
Capella de la Immaculada
19/02/2010 18:29

Aquesta setmana s'ha iniciat la segona fase de les obres de rehabilitació de la Capella de la Immaculada de la Seu d'Urgell. Els treballs consisteixen en l'arranjament de dues de les cobertes que formen tot el conjunt, és a dir, les corresponents al cos central de la capella i a l'ala esquerra. També es farà l'arranjament de la façana de la placeta de les Monges i la complementació d'alguna de les actuacions de la fase anterior, amb noves tasques de fusteria i la instal.lació del sistema de calefacció.

L'objectiu de la segona i última fase de les obres és aconseguir que la Capella de la Immaculada pugui utilitzar-se com a auditori i sala de conferències. Els treballs tenen un termini d'execució de tres mesos.

Recordem que el passat mes d'agost, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) van signar el conveni per impulsar el final de la rehabilitació, en el marc de l'1%cultural. El pressupost de la intervenció és de 250.000 euros, que aporten a parts iguals el Consistori urgellenc i el DPTOP.

La primera fase de reforma, finançada també amb càrrec de l'1% cultural de l'any 2007, va suposar una inversió de 586.000 euros. Llavors es va adequar la capella, bastida el primer terç del segle XVIII, com a auditori. Igualment, es va condicionar per al seu ús com a aula magna i sala de conferències, mentre que els adjacents es van remodelar per a serveis complementaris. D'aquesta manera, s'ha dotat la capella d'una gran sala d'exposicions i altres activitats artístiques.

Aquesta nova instal·lació dins del centre cultural Les Monges donarà servei a les diferents 'ànimes' que ja existeixen en aquest equipament com són les escoles municipals d'art, de dansa, de música, la UNED, l'Escola Oficial d'Idiomes, entre d'altres activitats d'aprenentatge i ensenyament.

Mostrar formulari de contacte