Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova jornada de portes obertes a l’església romànica de Cabó

Nova jornada de portes obertes a l’església romànica de Cabó

L'Associació d'Amics de la Vall de Caboet organitza l'activitat amb l'objectiu de donar a conèixer el temple i el facsímil dels Greuges de Guitard Isarn. Les visites es duran a terme d’11 a 14 hores i de 15.30 a 19.30 hores
Església romànica de Sant Serni (XI) (Foto: Montse Riu)
18/07/2016 11:33

L’Associació d’Amics de la Vall de Caboet organitza dissabte vinent, 23 de juliol, una jornada de portes obertes amb l'objectiu que els visitants de Cabó puguin contemplar dos dels elements patrimonials més importants del llinatge dels Caboet: el facsímil dels Greuges de Guitard Isarn, un dels documents més antics escrits en llengua catalana (datat entre el 1080 i el 1095), i l’església romànica de Sant Serni (s.XI).

L’accés al temple, obert per a tothom, serà gratuït. A més a més, tots els assistents podran gaudir d’una visita sobre el patrimoni històric i cultural del llinatge Caboet, que oferirà una guia local. L’explicació girarà enguany entorn del vincle dels Caboet amb el Principat d’Andorra.

La família nobiliària era associada i feudatària de la Mitra urgellenca a partir de mitjan del segle XI. És per aquest motiu que es mostrarà als assistents una imatge del primer testimoni escrit d’aquest lligam entre el llinatge Caboet i Andorra. Es tracta de la convinença, en què Guitard Isarn, senyor de Caboet (el mateix dels Greuges), confirma al seu vassall Arnau Ramon la tinença de l’honor d’Andorra en les mateixes condicions que l’havia posseït el seu pare. Aquest contracte és del 1084 i està escrit en llatí, com la major part de documentació de l’època.

Les visites es duran a terme d’11 a 14 hores i de 15.30 a 19.30 hores.

 

Mostrar formulari de contacte