Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova línia d'ajuts per als camins rurals de les zones de muntanya

Nova línia d'ajuts per als camins rurals de les zones de muntanya

Es repartirà 9,8 milions d’euros entre les deu comarques implicades. Les partides es divideixen entre la dinamització, camins locals i camins de muntanya

Camí de Saga al Molí de Ger
Camí de Saga al Molí de Ger
09/08/2007 12:44

El departament català de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) ha obert les convocatòries d'ajuts per a la millora de la xarxa de camins rurals en les comarques i les zones de muntanya. En total es preveu una inversió de 9,8 milions d’euros, repartits entre deu comarques: l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i la Val d'Aran.

Concretament, la Generalitat destinarà 5 milions a subvencionar actuacions de dinamització territorial, 3,5 milions més a la xarxa veïnal i rural de camins i 1,3 milions per a renovació de la xarxa de camins de muntanya. En tots tres casos, els destinataris dels ajuts seran els consells comarcals de les zones de muntanya o aquells que incloguin algun municipi d’aquest tipus.

Es podran acollir a les subvencions actuacions com ara el condicionament d'equipaments lligats a l'economia productiva, al turisme o de caràcter social, com també la millora integral de nuclis, l'ordenació i valorització del paisatge i del medi natural, i la consolidació d'infraestructures d'electrificació i abastament d'aigua.

L'ajut no podrà superar el 80% del cost total del projecte i, per al seu atorgament, es tindran en compte criteris com ara el grau d'incidència territorial, la generació de llocs de treball, la contribució a fixar població en els petits nuclis rurals i la inclusió de mesures de correcció de l'impacte paisatgístic.

En l’apartat de xarxa veïnal i rural de camins, se subvencionarà la millora d'accessos a nuclis, habitatges disseminats i explotacions agràries; l'accés a punts d'interès turístic o paisatgístic, la creació i senyalització d'itineraris turístics i el manteniment d'urgència dels camins. La sol•licitud es podrà presentar fins el 10 d'octubre.

Finalment, la partida de camins de muntanya va adreçada estrictament als deu consells en aquest cas als consells comarcals que tinguin municipis inclosos en alguna zona considerada de muntanya. Es consideren zones de muntanya els Altiplans Centrals, el Montsec, la zona del Montseny-Guilleries-Lluçanès, els ports de Beseit i l'àrea de Prades-Montsant, així com onze municipis individualment.

Mostrar formulari de contacte