Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Nova passera volada a l’itinerari geològic de Coll de Creus

Nova passera volada a l’itinerari geològic de Coll de Creus

La intervenció s'ha dut a terme en el marc del projecte ecoturístic Camina Pirineus. L'itinerari circular, al municipi de la Vansa i Fórnols, parteix des del coll de la Trava, on s'ha habilitat una zona d'aparcament i de pícnic
Itinerari geològic del Coll de Creus
01/12/2021 17:29

Camina Pirineus, el projecte ecoturístic de l’Alt Urgell, ha permès la construcció d'un passera volada a l’itinerari de Coll de Creus, al municipi de la Vansa i Fórnols, i la inclusió d'altres recursos al voltant de l’activitat, que pretén posar en valor una zona d’alt interès geològic, actualment senyalitzada en un itinerari d’un sol sentit per una pista forestal, amb punts de difícil accés per al públic en general i de totes les edats.

L'actuació fa possible ara un itinerari circular des del coll de la Trava, on s’ha habilitat una zona d’aparcament i de pícnic. El recorregut es fa tot a peu, primer per la pista forestal de Banyeres fins al Coll de Creus, des d’on es continua per sender entre boscos de roures i feixes de conreu, fins arribar, mitjançant la passera volada de fusta, a la zona dels conglomerats del Coll de l’Endurant. Des d’aquest emplaçament es retorna per la carena del bosc de pinars, passant per zones condicionades com a miradors de paisatge, bancs i petites passarel·les de fusta fins a l’inici del trajecte.

En aquesta intervenció, que ha comptat amb el suport del Parc Natural del Cadí-Moixeró, s’hi han realitzat treballs de construcció i de contenció de talussos, la col·locació de la passera volada de fusta, la instal·lació de baranes de fusta de protecció per al risc de caigudes de nivell, l'habilitació de petits passos elevats o passeres i drenatges d’escorrentia, i la millora d’equipaments turístics. Així mateix, s'ha facilitat i ordenat l’aparcament de vehicles pels als usuaris, tot conformant un producte ecoturístic experiencial i guiat d'alt valor geològic.

Més oferta turística

El projecte Camina Pirineus és "un clar impuls al territori" mitjançant la creació de la xarxa del paisatge de l’Alt Urgell,
"per la posada en valor de diferents recursos ecoturístics: miradors, aguaits, itineraris al voltant de paisatge, fauna, vegetació, geologia, clima i paleontologia", s'assenyala des del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. "Per aquest motiu la protecció i rehabilitació de les àrees i espais naturals protegits i la preservació del patrimoni cultural catalogat augmenta la competitivitat de l’oferta turística de l’Alt Urgell i reactiva l’economia", indica l'ens.

L'actuació forma part de l'Acció A3 de Miradors i recursos ecoturístics del projecte Camina Pirineus: Xarxa de camins i s'emmarca en el PO FEDER Catalunya 2014-2020.

Mostrar formulari de contacte