Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Noves denúncies contra pescadors furtius a l'Alt Urgell

Noves denúncies contra pescadors furtius a l'Alt Urgell

Els Agents Rurals enxampen sis persones pescant sense permís i de nit a Oliana i una més a la zona del pantà, a Coll de Nargó. El cap de setmana passat també s'ha detectat quatre infractors més a la Noguera
Vigilància dels Agents Rurals
28/07/2016 14:15

Membres del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme del Cos d'Agents Rurals han denunciat aquest cap de setmana fins a deu persones per pescar de nit en diversos rius i embassaments, a l'Alt Urgell i a la Noguera. En total, s'han aixecat 10 actes per infracció administrativa de la Llei de pesca continental i s'han comissat un total de 13 canyes. Els fets denunciats estan tipificats com a infraccions lleus a la Llei de pesca continental de Catalunya i se sancionen amb multes de 60 a 300 euros.

La nit de dissabte a diumenge passat es van localitzar i denunciar sis persones, veïnes de Sabadell, per pescar de nit al riu Segre al pas per Oliana. També es va enxampar un veí de Salou, en aquest cas a l'embassament d'Oliana, dins del municipi de Coll de Nargó. Els cinc veïns de Sabadell no disposaven de llicència de pesca ni de permís de la zona de pesca controlada. Un d'aquests pescadors, a més, pescava amb tres canyes a la vegada, quan el nombre màxim permès és de dues.

Pel que fa a la Noguera, els agents van localitzar tres pescadors a Ponts, dissabte a la nit, que no disposaven de llicència de pesca ni de permís de la zona de pesca controlada. A més, un dels pescadors usava com a esquer peix natural, cosa que està prohibida excepte en competicions i zones expressament autoritzades. Finalment, diumenge es va denunciar un veí d'Almacelles pescant al riu Noguera Ribagorçana, a Ivars de Noguera, que tampoc tenia llicència de pesca ni permís de la zona de pesca controlada.

L'horari permès per a la pesca continental és d'una hora abans de la sortida del sol a una hora després de la posta. Per pescar cal estar en disposició de la llicència de pesca recreativa en vigor (la qual serveix igual per a rius i embassaments com per pescar al litoral català). En rius i embassaments delimitats com a Zona de Pesca Controlada, cal un permís d'aquesta zona. El nombre màxim de canyes de pesca és de dues per persona i han d'estar a una distància màxima entre elles de 10 metres.

Mostrar formulari de contacte