Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Noves dependències de la Comissaria de la Policia Nacional a la Seu

Noves dependències de la Comissaria de la Policia Nacional a la Seu

Les oficines, a l’avinguda Salòria, estan obertes al públic des del passat dijous La subdelegació del Govern ja té enllestit el projecte del nou edifici de serveis de la frontera de la Farga de Moles
22/12/2009 12:13

Les noves dependències de la Comissaria de la Policia Nacional a la Seu ja estan obertes al públic des del passat dijous. La inauguració de l’equipament, ubicat a l’avinguda Salòria cantonada amb l’avinguda del Valira, s’ha fet aquest dimarts i ha anat a càrrec del subdelegat del Govern a Lleida, José Angel Flores, acompanyat de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla; el comissari Principal i cap provincial de Policia de Lleida, José Antonio Morales; i l’Inspector en Cap del punt fronterer de la Seu d’Urgell, Al-lal Mohamed Al-lal.

El nou edifici compta amb serveis tècnics, tecnològics i funcionals adients per a una comissaria de capital de comarca i de zona fronterera i té adaptat l’accés a les persones disminuïdes. Des de la Subdelegació s’ha destacat el fet que “dóna resposta als requeriments actuals i ofereix una imatge propera al ciutadà”. També s'ha valorat positivament la seva bona ubicació.

L’actual Comissaria de la Seu d’Urgell ocupava fins ara una superfície de 176 metres quadrats. “Aquest espai era clarament insuficient”, ha remarcat el subdelegat. José Angel Flores també ha assenyalat que “la posada en marxa de les instal.lacions dóna compliment a una reivindicació històrica que repercutirà de forma positiva en el servei als ciutadans”. I ha afegit: “És una Comissaria moderna i, sobretot, funcional, de qualitat, molt adequada, des d’on s’oferiran serveis com el DNI, nous passaports i tràmits d’estrangeria”.

Les obres, amb una inversió de 800.000 euros, s’han finançat a través d’una partida econòmica destinada pel Govern a sectors estratègics de l’anomenat Pla per a l’estímul de l’economia i l’ocupació. Els treballs a les noves instal.lacions van començar el passat mes de juliol i ja s’ha enllestit tres quartes parts del projecte de rehabilitació. Ara començarà l’adequació de les antigues dependències, en el local adjacent, que es preveu que estarà acabat a finals de l’any vinent.

Durant la inauguració, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, s’ha felicitat per la millora de les dependències. Alhora, s’ha manifestat que passos com aquest fan que l’administració pública “no creï problemes sinó que serveixi per solucionar-los”. El batlle urgellenc ha remarcat que la nova Comissaria facilitarà als ciutadans serveis com la tramitació de documentació oficial “de forma ràpida i còmoda”.

Descripció de la nova comissaria

Les noves dependències, inaugurades aquest dimarts, i les que s’iniciaran en les oficines adjacents, encara per rehabilitar, tindran accessos independents i estaran connectades interiorment.

L’espai ampliat, en servei des del passat dijous, compta amb una zona d’atenció al públic i la secretaria. També s’hi ubica el despatx del comissari i una sala de serveis al públic. En un altell, s’hi ha col.locat una sala de reunions i l’arxiu principal. Al fons hi ha l’espai de comunicació amb la zona de l’antiga Comissaria.

Pel que fa a les antigues dependències, un cop remodelades es destinaran a funcions internes de la policia, investigació, sala de ressenya, dos operatius i arxiu.

La instal.lació també comptarà amb un espai de comunicacions, una zona de laboratori, custodia de detinguts (calabossos) amb un servei i una cambra de material. A l’altell existent hi haurà els vestuaris i serveis de les dones i homes policies. Aquestes dependències tindrà un accés independent.

Nou edifici a la Farga de Moles

D'altra banda, el subdelegat del Govern, José Angel Flores, ha anunciat que espera que pròximament es licitin les obres del nou edifici de serveis de la Policia Nacional a la Farga de Moles. El projecte està enllestit i ja s'ha demanat el permís d'obres.

  • Comissaria de la Policia Nacional
  • Comissaria de la Seu - Inauguració

Mostrar formulari de contacte