Noves imatges aèries de l'ós Goiat a la Val d'Aran
L'animal va ser alliberat el juny del 2016 per aportar variabilitat genètica a la població d'óssos al Pirineu
Tècnics de l’equip de seguiment del projecte Piroslife han enregistrat imatges aèries de l’ós Goiat a la Val d’Aran (Vídeo). L’animal, que va ser alliberat el juny del 2016 per aportar variabilitat genètica a la població d’óssos del Pirineu, compta amb un collar emissor GPS que monitoritza els seus moviments.
Després de dies sense apreciar pràcticament canvis en la seva localització, els tècnics han volgut verificar el seu estat físic, així com el funcionament correcte del sistema de seguiment. Així, s’han desplaçat fins a la zona per comprovar que es troba bé. El collar ha permès rastrejar els moviments del plantígrad.
Cal destacar que l'equip ha localitzat també un ungulat semienterrat mort, que ha servit d'aliment per a l'ós aquests últims dies, la qual cosa explica la seva manca de moviments.
Un projecte impulsat per Europa
La consolidació de la presència de l’ós bru al Pirineu és un dels objectius del projecte Piroslife, impulsat per la Comissió Europea dins dels programes Life-Natura. L’objectiu és contribuir a l’aplicació de la directiva comunitària relativa a la conservació per mantenir i millorar els hàbitats naturals i les espècies animals i vegetals d’interès comunitari que es troben en els espais designats dins de la Xarxa Natura 2000.
El soci coordinador del projecte és el Departament de Territori i Sostenibilitat, i també en formen part el Conselh Generau d’Aran, Forestal Catalana, la Universitat de Lleida i la Fundación Oso Pardo.