Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Noves infraestructures de telecomunicacions a la Seu

Noves infraestructures de telecomunicacions a la Seu

El departament de Governació impulsa els acords amb Telefónica i l’Ajuntament per construir una nova torre al Pla de les Forques i instal·lar fibra òptica La millora contempla el desmantellament de l'antena de Telefónica del carrer Josep de Zulueta i la seva substitució per una instal.lació més petita

Torre telecomunicacions - Conveni
Torre telecomunicacions - Conveni
30/04/2010 14:34

Telefónica desmantellarà la torre de telefonia ubicada al centre urbà de la Seu d’Urgell i traslladarà l’equipament a la zona del Pla de les Forques, on està prevista una nova torre que centralitzarà tots els serveis de comunicació de la capital urgellenca. L’antena del carrer de Josep de Zulueta es substituirà per una de més petita, destinada a la telefonia mòbil.

El conveni per a fer possible aquest canvi s’ha signat avui amb la presència del conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ausàs, acompanyat de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el president de Telefónica Catalunya, Kim Faura.

Durant l’acte, que ha tingut lloc a la seu del Departament de Governació i Administracions Públiques a Barcelona, s’han signat els convenis necessaris per la construcció de la nova torre de telecomunicacions, així com per al desplegament de cable de fibra òptica. La col·laboració entre Governació, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i Telefónica ha estat la clau per a la signatura d’aquests convenis, que permetran l’actualització i millora dels serveis de comunicacions electròniques al municipi, a l’hora que l’optimització de les infraestructures al municipi i la comarca.

Millora i optimització d’infraestructures

Els acords a tres bandes permetran que Governació construeixi una nova torre per donar serveis de comunicacions electròniques a la Seu d’Urgell en el terreny cedit per l’Ajuntament. La nova infraestructura unificarà tres torres actualment existents en aquest punt i permetrà la ubicació de nous equips de comunicacions electròniques per al municipi i la comarca.

A més, es desplaçaran molts dels serveis que actualment estan situats a la torre del centre urbà, al carrer de Josep Zulueta, cosa que permetrà substituir-la per una de més petita i que generi menys impacte visual. D’aquesta manera, la torre del centre urbà podrà destinar-se exclusivament a la prestació de serveis de comunicacions mòbils.

Al mateix temps, Governació connectarà amb fibra òptica la nova torre amb la canalització que té Telefónica a la Seu d’Urgell. Aquest desplegament de fibra òptica al municipi es farà aprofitant i posant en valor les infraestructures construïdes per l’Ajuntament en els últims anys.

Amb aquestes actuacions, i mitjançant la instal·lació de noves estacions base, Telefónica millorarà les comunicacions mòbils a la Seu d’Urgell, garantint una cobertura òptima dels serveis de veu i dades al municipi i a gran part de la comarca de l’Alt Urgell.

Governació, l’Ajuntament i Telefónica constituiran una comissió de seguiment del conveni, integrada per un representant de les parts signants, que realitzarà les tasques de seguiment i avaluació de les actuacions, analitzarà les qüestions d’interès comú i concretarà actuacions futures.

Catalunya Connecta i fibra òptica

En aquest desplegament de telecomunicacions que impulsa Governació a la Seu d’Urgell conflueixen dues de les iniciatives més importants del departament en matèria de telecomunicacions: el pla Catalunya Connecta, que ha de dotar d’Internet de banda ampla, telefonia mòbil i TDT tots els nuclis de població de més de 50 habitants i tots els polígons industrials de Catalunya, i el desplegament de fibra òptica per millorar els serveis de telecomunicacions de tot el país.

Tant la nova torre com les actuacions en la fibra òptica milloraran la qualitat dels serveis de comunicacions electròniques a la ciutat de la Seu d’Urgell i a la comarca de l’Alt Urgell, tant pel que fa als serveis de telecomunicacions de caràcter fix com mòbil.

Satisfacció de Batalla

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha manifestat que “en l'aposta contínua de l'Ajuntament urgellenc per la innovació tecnològica, aquests convenis representen un pas important, i alhora ajuden a millorar l'skyline de la ciutat”. Batalla ha volgut agrair “la bona disposició de Telefónica, així com el paper clau que ha jugat el conseller de Governació per fer possible aquests acords”.

D'altra banda, Batalla ha advertit que el procés no serà imminent, tot i que sí "està assegurat".

Mostrar formulari de contacte