Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Noves menjadores per a ocells als parcs de la Seu d’Urgell

Noves menjadores per a ocells als parcs de la Seu d’Urgell

Enguany també s’instal·laran caixes niu per a rapinyaires per tal d’afavorir la nidificació d'aus com el gamarús, el xoriguer comú, el xot i l'òliba. Una altra acció és la col·locació de recipients de menjar per a esquirols
Menjadora en un arbre de la Seu d'Urgell (Foto: Ajuntament de la Seu)
18/11/2021 14:30

Aquest dijous s’ha iniciat la instal·lació de menjadores per a ocells al parc del Segre, el parc del Valira i el parc del Cadí de la Seu d’Urgell. Les menjadores s'abastiran amb productes com pipes, negrilló, cacauets i llard, per tal de cobrir la necessitat d'aliments per al màxim d’espècies diferents: caderneres, lluers, mallerengues, verdums i pardals.

Les menjadores es col·locaran principalment a la zona de jocs infantils, en punts on sigui fàcil l’observació d’aus, ja que a part de l’objectiu de facilitar punts d’alimentació durant la tardor-hivern a espècies protegides presents al parc o als voltants, també es vol promoure l'educació ambiental.

A més, a banda de les menjadores per a ocells, també s’han instal·lat recipients per a esquirols, una espècie present al parc del Valira i molt accessible. En total s'habilitaran 25 menjadores als diferents parcs de la ciutat.

Caixes niu

Com a novetat, durant el mes de desembre es preveu col·locar a diverses zones de la ciutat 6 caixes niu per a rapinyaires per afavorir la nidificació d’aquest grup d’espècies d’ocells, com el gamarús, el xoriguer comú, el xot i l’òliba. Es tracta d'una altra actuació ambiental per augmentar i preservar la biodiversitat dels parcs de la ciutat. En total n'hi ha 31 escampades pels parcs urgellencs.

Cal destacar que a mitjans de novembre s'ha fet una revisió de les caixes niu instal·lades i 23 estan ocupades. Les espècies que més les utilitzen són les mallerengues i els pardals xarrecs. Part de les menjadores i caixes han estat finançades per l’empresa PEUSA, en col·laboració amb el projecte ja iniciat per l’Ajuntament de la Seu l'any 2013.

Mostrar formulari de contacte