Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Noves mesures per ampliar la seguretat a la zona de la Portalada a Andorra

Noves mesures per ampliar la seguretat a la zona de la Portalada a Andorra

Es farà una escullera i es col·locarà una malla de reforç al terreny de davant del centre comercial Punt de Trobada, on a l'agost una esllavissada va obligar a tallar la CG-1. Mentre duri la intervenció, el trànsit en sentit nord es desplaçarà al carril central
Carretera CG1, al costat de la zona de la Portalada (Fotografia d'arxiu)
28/10/2019 18:40

La comissió encarregada de fer el seguiment de la zona de la Portalada a Andorra, ubicada davant de l'establiment comercial Punt de Trobada, ha decidit augmentar les mesures de protecció del terreny on es va produir el passat 10 d'agost un despreniment que va obligar a tancar durant unes hores la CG-1.

Aquest dilluns s’ha acordat enretirar part dels rocs que en les darreres setmanes s’han anat acumulant a la cubeta i la part interior del mur de protecció. Una màquina traurà pedres fins que s'hagi creat un forat de 4 o 5 metres, que permetrà una retenció més elevada davant de possibles noves purgues. A la zona sud, on no hi ha cubeta, també s'extrauran les pedres que s’han acumulat arran de terra i es construirà una escullera de roques i formigó per la part interior, a continuació del mur de taulons de fusta.

Precisament, és en aquest punt on el passat cap de setmana va haver-hi un despreniment i una pedra va arribar a la carretera, sense causar cap desperfecte. De moment, es manté el nivell 3 de perillositat, és a dir, el dispositiu de reforç que implica una vigilància preventiva durant les 24 hores. D’aquesta manera, en cas que hi hagués algun despreniment significatiu, es tallarà momentàniament el trànsit fins que es resolgui la situació.

Malla electrosoldada

Amb els moviments de terra de les darreres hores es va despendre una roca que va impactar contra els taulons, que van respondre de la manera esperada retenint l'esllavissada perquè no arribés a la carretera. Tanmateix, les fustes van quedar malmeses. És per això que s'ha decidit que a la zona afectada també s'instal·larà una malla electrosoldada per reforçar encara més el mur de contenció.

El termini d’execució de l’escullera és de tres setmanes i la col·locació de la malla, de dues. Mentre duri la intervenció, el trànsit en sentit nord es desplaçarà al carril central.

La comissió encarregada de fer el seguiment de la zona de la Portalada està integrada pels ministres d’Ordenament Territorial i Justícia i Interior, tècnics dels dos departaments i geòlegs externs.

Mostrar formulari de contacte