Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Novetats locals i generals comparteixen protagonisme per Sant Jordi a la Seu

Novetats locals i generals comparteixen protagonisme per Sant Jordi a la Seu

Joan Aixàs, Isidre Domenjó, Xavier Bosch i Pilar Rahola, entre els més venuts en una diada sense un clar triomfador Les roses, la lectura en viu, les entitats i la presentació de la XECNA complementen la jornada al passeig Joan Brudieu

Sant Jordi 2010
Sant Jordi 2010
23/04/2010 18:17

Els autors locals i els més venuts a escala general han compartit protagonisme ahir a la Seu d’Urgell en una diada de Sant Jordi en què els venedors han estat tot el dia pendents del cel. L’amenaça de pluja ha respectat bona part de la celebració tret de les últimes dues hores.

Contrapunts, de Joan Aixàs, La trementinaire de les nenes rosses, d’Isidre Domenjó i Carme Invernón, i Pasos por la historia, de Mn. Josep Mas Bayés, eren a l’equador de la jornada els títols alturgellencs més demanats, segons el llibreter Josep Cortés, que també ha destacat Comarques Oblidades, de l'historiador Carles Gascón.

Pel que fa als títols més coneguts, tenien la millor sortida comercial La màscara del rei Artur, de Pilar Rahola, i Se sabrà tot, de Xavier Bosch (Premi Sant Jordi). Tot i això Cortés assenyalava que la diada estava marcada per no tenir un triomfador clar i per una elecció molt variada per part dels compradors. Així, entre els més venuts a la Seu també hi havia Dime quien soy, de Julia Navarro, i Perdona però em vull casar amb tu, de Federico Moccia. En canvi, van punxar alguns autors de primera línia com ara Arturo Pérez-Reverte amb El asedio.

Animació tot el dia al Passeig

Al llarg de tot el dia, centenars de persones han complert amb la tradició i han desfilat pel passeig per comprar el llibre i la rosa. Pel que fa a aquest segon element, els venedors es mostraven molt satisfets pel ritme de vendes. Una activitat que ja començava a primera hora del matí, amb les persones que preferien comprar la rosa abans d’anar a treballar, i que arribava al punt àlgil al migdia, segons explicava la laurediana Francesca Fiter, que col.laborava en una de les parades.

El passeig també ha comptat amb un gran nombre de grups d'escolars, entitats culturals i formacions polítiques. I com a novetat, la presentació de la Xarxa d'Establiments amb Consciència Nacional (Xecna), que a partir d'ara distribuirà a l'Alt Urgell una original gamma de begudes i aliments fets al país. L'oferta inclou productes com ara la beguda energètica Despertaferro, les cerveses artesanes Cap d'Ona i Montseny, la ratafia Moragues, el whisky Jaume I i el cava 2014.

D'altra banda, durant tot el dia s'ha fet la lectura col.lectiva a la Biblioteca Sant Agustí. Hi han participat els col·legis La Salle i Pau Claris, així com alumnes de l'aula d'acollida de l'institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell. Més tard ha recitat la gent gran.

Tampoc no hi han faltat l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla i les regidores Teresa Casassas, Anna Vives i Mireia Pellicer. Aquesta lectura ha estat amenitzada també per la música d'acordió d'Anna Maria Ambatlle. A la tarda s'ha donat pas a la lectura oberta del llibre inèdit de Pep Albanell, 'Les fantasies del nàufrag'. La jornada es clou amb la signatura de llibres amb Joan Aixàs, isidre Domenjó, Carme Invernón, Joan Graell, entre d'altres.

Mostrar formulari de contacte