Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Núria Garcia Quera presenta 'Passes de tardor a l'Himàlaia' a Organyà

Núria Garcia Quera presenta 'Passes de tardor a l'Himàlaia' a Organyà

L'acte tindrà lloc aquest dissabte, 10 d'octubre, a les 19 hores, a la Sala Homilies. L'autora alternarà la projecció de vídeos amb lectures de la novel·la

Cartell de la presentació del darrer llibre de Núria Garcia Quera a Organyà
Cartell de la presentació del darrer llibre de Núria Garcia Quera a Organyà
07/10/2015 12:05

L'escriptora Núria Garcia Quera presentarà aquest dissabte, 10 d'octubre, a les 19 hores, a la Sala Homilies d'Organyà, el llibre Passes de tardor a l'Himàlaia. L'acte, que tindrà una durada d'una hora, alternarà la projecció de vídeos del Nepal i altres zones de l'Himàlaia amb lectures de la novel.la, nocions del món del trekking i anècdotes dels viatges de l'autora per aquestes regions. El col.loqui final comptarà "amb olor d'encens i el gust del te massala", segons han indicat els organitzadors.

Passes de tardor a l'Himàlaia narra la història de la Muntsa, de professió pallassa, que va al Nepal a buscar la seva única filla, de la que no en té notícies des de fa un mes. Quan la retroba a Katmandú, veu que alguna cosa ha canviat. La raó la descobrirà durant una caminada de dues setmanes al voltant de l'Annapurna, al llarg de la qual els silencis i les reflexions de la filla, i l'extraversió i l’actitud de la mare posaran en relleu dues personalitats i maneres d'entendre la vida: una més espiritual, rural, serena i respectuosa, i l’altra més superficial, urbana, esverada i desconsiderada.

Les muntanyes i l'espiritualitat ancestral de la zona de l'Annapurna, però també del Manaslu i del Ladakh, tindran molt a veure en el desenllaç d'una relació amb la qual l’autora ha volgut trencar estereotips sobre les idees preconcebudes dels rols dels fills, de les mares, del cordó umbilical que els uneix i, fins i tot, dels pallassos i dels trekkers.

Pel que fa al retrat de la gent i la cultura de les muntanyes més altes del món, també ha volgut transmetre que no estan tan allunyats ni de la nostra experiència, ni de la manera de viure del nostre Pirineu de fa menys d’un segle.

La xerrada l'organitza l'Associació Cultural Tresponts Avall amb la col.laboració de l'Ajuntament d'Organyà.

Mostrar formulari de contacte