Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Obert el període de sol·licituds per implantar instal·lacions de reg d'alta eficiència a les finques particulars

Obert el període de sol·licituds per implantar instal·lacions de reg d'alta eficiència a les finques particulars

03/03/2010 10:35

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha publicat l’ordre que aprova les bases reguladores de la línia de préstecs destinats al foment d’inversions en explotacions agràries per a la implantació d’instal.lacions de reg d’alta eficiència en l’interior de finques particulars. La partida pressupostària per a l’any 2010 puja a 5.000.000 €

L’objecte dels préstecs és el foment d’inversions en explotacions agràries per a la implantació de sistemes de reg a pressió (aspersió o localitzat) a l’interior de les finques particulars. Està previst que es puguin acollir els titulars d’explotacions agràries que formin part d’una comunitat de regants o bé que disposin de concessió d’aigua per a reg, tant per a nous regadius com per a regadius tradicionals. Només queden excloses les comunitats de regants en que l’administració està realitzant plans per a la seva modernització.

La persona beneficiària haurà de retornar, únicament i de manera íntegra, l’import prestat, sense interessos, en quotes anuals iguals durant un període màxim de quinze anys i dos de carència o de deu anys i un de carència per a inversions superiors a 15.000 €. Per a inversions inferiors a 15.000 € el termini de la devolució serà de deu anys i un de carència. Una vegada transcorregut el termini de carència, la persona beneficiària podrà retornar anticipadament l’import pendent i cancel·lar total o parcialment el préstec.

Els beneficiaris tindran de presentar a l’ICF una garantia del 100% del préstec mitjançant un aval bancari, aval d’una Societat de Garantia Recíproca o aval de SAECA.

La quantia màxima del préstec atorgat serà de fins al 100% de la inversió auxiliable, del qual se’n bonificarà el 100% dels interessos, amb una inversió màxima de 600.000 euros.

El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de dos mesos comptat des de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC.

Es tracta d’una línia d’Ajuts d’Estat que la Comissió de la UE va declarar compatible amb el mercat comú el 28 d’agost del 2009

Mostrar formulari de contacte