Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Obert el període d'exposició pública del Pla de Mobilitat Urbana de la Seu

Obert el període d'exposició pública del Pla de Mobilitat Urbana de la Seu

El document preveu la creació d'una rotonda d'entrada a la ciutat i l'aplicació d'un sentit únic a les principals avingudes La planificació viària estableix que el carrer de la Palanca doni accés al Passeig Joan Brudieu i que la zona blava tingui diferents tarifes

Carril bici a la Seu
Carril bici a la Seu
13/01/2012 12:43

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha tret a informació pública el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), una eina que planifica el model de futur de la ciutat en relació amb el trànsit de vehicles de motor i la circulació de vianants i ciclistes. El document, al qual ja s'hi poden presentar al.legacions, ha estat elaborat per l'empresa Cinesi.

La redacció del Pla de Mobilitat Urbana ha constat de dues fases. En un primer moment es va fer una diagnosi sobre els punts forts i els punts febles del trànsit al municipi. A la segona fase del treball, a través de la participació ciutadana, es va dissenyar el pla definitiu, que marca quins són els objectius per assolir una millora en aquest àmbit i quines són les accions que cal dur a terme.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Jesús Fierro, ha indicat que la voluntat del PMUS és que la ciutat esdevingui "més amable, amb una bona convivència entre cotxes, vianants i bicicletes". Així mateix, s'ha mostrat convençut que les recomanacions que planteja l'estudi serviran per incrementar la seguretat, per exemple, en interseccions o espais viaris amb problemàtiques concretes.

Entre les mesures que destaquen del Pla de Mobilitat hi ha la creació d'una rotonda al capdamunt de l'avinguda del Salòria per millorar l'accessibilitat al nucli urbà, a més de l'aplicació d'un sentit únic a les principals avingudes de la Seu. Així mateix, es proposa que el camí de la Palanca doni accés al passeig Joan Brudieu per facilitar l'arribada de les ambulàncies al Sant Hospital i, alhora, permetre que els cotxes de visitants que provenen del Parc del Segre entrin directament a la ciutat.

En relació amb la zona blava, el document estipula que no creixerà en places. Tanmateix, sí es preveuen variacions en la seva gestió i es modificaran les tarifes en funció de la intensitat comercial de les diverses zones. També s'escurçarà el temps de permanència.

Mostrar formulari de contacte