Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Obert el termini de sol·licituds per accedir als horts socials de la Seu

Obert el termini de sol·licituds per accedir als horts socials de la Seu

Per formar-ne part cal ser major de 65 anys, estar empadronat al municipi, no tenir treball retribuït i no cultivar cap altre hort Des d'ara s'amplia de dos a tres anys el temps de concessió de la vintena de parcel·les disponibles
Horts Socials 2013-2015
22/04/2015 16:04

Aquest dijous, dia 23, s'obre el termini per presentar les sol·licituds d'accés a una de les parcel·les dels horts socials municipals, situats a l'Horta del Valira de la Seu d'Urgell. Les persones interessades poden presentar la seva sol·licitud fins el dia 8 de maig al Consorci d'Atenció a les Persones, al centre cívic El Passeig.

Els requisits que cal complir per accedir-hi són: tenir 65 anys o més, estar empadronat al municipi de la Seu, no tenir cap treball retribuït, i no cultivar cap altre hort. L'ús de les parcel·les és a títol personal. En el moment de tramitar la sol·licitud caldrà que els interessats presentin el justificant de la pensió de jubilació i el DNI.

La selecció dels beneficiaris d'entre totes les sol·licituds presentades es formalitzarà de dues maneres: per ordre de sol·licitud i per valoració de raons socials, en el cas que hi hagi més sol·licituds que parcel·les. La data límit de valoració de les sol·licituds serà el 20 de maig.

L'assemblea general del Consorci ha aprovat recentment la modificació de dos articles per tal de perllongar el termini de les llicències, de dues a tres temporades de cultiu, de manera ininterrompuda. La darrera adjudicació de parcel·les es va realitzar el març de 2013. Per tant, la seva vigència va finalitzar el novembre passat. Per aquest motiu s'ha iniciat aquest procediment per als nous atorgaments.

La tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament urgellenc, Anna Vives, manifesta que “fins ara, el projecte dels Horts ha complert l’objectiu pretès: proporcionar un espai de conreu a persones del col·lectiu de gent gran, tot facilitant la seva interacció i procurant que mantinguin un estil de vida saludable, al mateix temps que posem en valor una activitat pròpia del territori”. Vives hi afegeix que “s'està valorant ampliar el projecte a d’altres col·lectius”.

Junta d'Hortolans

Les bases de funcionament dels horts socials disposen que es constituirà una junta d'hortolans, formada per tots els titulars dels horts, així com un assessor tècnic i una persona designada pel Consorci. Així s’ha procedit durant el temps de concessió anterior, i l’òrgan ha servit per resoldre dubtes i compartir experiències.

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell va condicionar fa uns quatre anys uns terrenys d'uns 800m2 a l'Horta del Valira, a tocar del pont de Castellciutat, per a horts socials. Hi ha un total de 20 parcel·les de 40m2 cadascuna i van ser posades a punt per la brigada municipal d'obres i pel servei municipal de parcs i jardins.

Mostrar formulari de contacte