Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Obert el termini d'inscripció per participar al 31è Premi Turístic Internacional Pica d'Estats

Obert el termini d'inscripció per participar al 31è Premi Turístic Internacional Pica d'Estats

El certamen està dotat amb 45.000 €, distribuïts en 8 categories. Els treballs periodístics que es presentin han de centrar-se en el turisme a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida

Premi Pica d'Estats
Premi Pica d'Estats
21/10/2019 19:03

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha obert el període d’inscripció per a la presentació de treballs al 31è Premi Turístic Internacional Pica d’Estats de premsa escrita, ràdio, televisió i Internet. El període d’inscripció tindrà una durada d’un mes i finalitzarà el 19 de novembre de 2019.

El Premi “Pica d'Estats”, que convoca anualment el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, assoleix enguany la 31a edició. El certamen manté en aquesta nova edició la mateixa dotació econòmica del 30è Pica d’Estats de 45.000 €, distribuïts en 8 categories.

Les 8 categories del guardó són: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic, Internet (portals informatius multimèdia) i, finalment, un altre destinat al millor treball dels mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida.

Totes les categories tenen un premi de 5.000 €, excepte la de l’autor del millor treball escollit pel jurat entre els 8 reportatges guanyadors, que obtindrà un premi especial de 10.000 €.

El certamen va adreçat als professionals de la informació i la comunicació de qualsevol país del món que han publicat o emès treballs periodístics sobre qualsevol àmbit turístic de les comarques de Lleida.

Poden optar al premi tots els treballs periodístics que tractin sobre qualsevol dels atractius turístics de les Terres de Lleida, publicats o emesos en qualsevol idioma entre el 19 d’octubre de 2018 i el 19 d’octubre de 2019.

Un mateix autor o autors només hi podran presentar un màxim de tres treballs per categoria, prioritzant aquella que es consideri que reflecteix amb més fidelitat el llenguatge del mitjà, a excepció dels treballs de fotografia, amb què podran optar en dues categories.

El jurat, format per professionals amb una trajectòria reconeguda dins del món de la comunicació, es reunirà a la ciutat de Lleida el 8 febrer de 2020.

Alta participació

Per a fer la inscripció de treballs l’autor o els autors (o qualsevol persona o entitat que n'acrediti el consentiment) poden fer arribar els reportatges via en línia mitjançant el formulari d’inscripció que es troba al web www.aralleida.cat/pica o per correu postal a l’adreça del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rambla de Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida, amb la referència “31è Premi Pica d’Estats”.

En l’edició anterior, el 30è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet va rebre192 treballs, 46 dels quals corresponents a premsa internacional, cosa que va representar el millor registre de tota la història del certamen pel que fa a l’àmbit internacional. Les 46 obres estrangeres van procedir d’Alemanya, l’Argentina, França, l’Índia, Itàlia, Mèxic, els Països Baixos, el Regne Unit, Rússia i la Xina.

Mostrar formulari de contacte