Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Oberta la convocatòria dels Premis Crèdit Andorrà de teatre i Grandalla de poesia

Oberta la convocatòria dels Premis Crèdit Andorrà de teatre i Grandalla de poesia

26/05/2010 16:09

S'acaba d'obrir el termini d'inscripció per als Premis de Teatre 50è Aniversari Crèdit Andorrà i el premi Grandalla de Poesia. Els guardons es lliuraran dins de la XXXIII Nit Literària Andorrana, organitzats pel Cercle de les Arts i de les Lletres d'Andorra. La dotació econòmica, a càrrec de Crèdit Andorrà, és de 6.000 euros per al Premi de Teatre i 5.000 per al de poesia.

Al mateix temps, s'ha obert la convocatòria dels Premis de Pintura i Escultura del XVI Cartell Arts Andorra, dotats també per Crèdit Andorrà amb 3.000 euros per als guanyadors i 1.200 per als segons premis. Aquests premis compten amb una llarga trajectòria i s'han consolidat com a guardons reconeguts en el món artístic i cultural, que serveixen com a important plataforma de llançament d'autors novells.

 

Premi de Teatre

El Premi de Teatre es va instituir l’any 1999 amb motiu del 50è aniversari de Crèdit Andorrà i aquest any arriba a la dotzena edició. Poden concursar en aquest premi persones residents o no a Andorra, que presentin obres escrites en català, originals i inèdites. L’extensió mínima és de 50 fulls DIN A4 mecanografiats a doble espai, amb cos Arial 11 punts i per una sola cara.

El guanyador tindrà la possibilitat de veure la seva obra editada per Arola Editors, a la col•lecció Textos a part. Teatre Contemporani. Crèdit Andorrà ja ha publicat les cinc últimes obres premiades en aquest certamen, El Retratista de Jordi Barra i Gerard Vázquez, Anitta Split de Josep Julien, Ira d’Aleix Aguilà, Quan encara no sabíem res de Josep Maria Miró i Hòmens de palla, dies de vent de Manuel Pérez Berenguer.

Una altra de les opcions que ofereix el guardó és que les obres puguin ser recitades o representades.

Premi Grandalla de Poesia

El Premi Grandalla de Poesia és un dels guardons més consolidats de la Nit Literària. Hi poden aspirar totes les persones residents o no a Andorra, que presentin obres escrites en llengua catalana, originals i inèdites. Les obres han de tenir una extensió mínima de 70 fulls DIN A4, mecanografiades a doble espai, amb cos Arial 11 punts i per una sola cara.

El guardó també preveu la possibilitat que l’obra guanyadora sigui editada per Pagès Editors. De fet, les obres guanyadores a les dues últimes edicions del certamen ja s’han publicat dins d’aquesta editorial: Creuer de Joan Mercader i La casa amb set butxaques de Nati Soler Alcaide. Actualment s’està treballant en la publicació de l’obra guanyadora en la passada edició del Premi Grandalla, Projeccions, d’Amadeu Vidal (l’obra va guanyar amb el títol Déja vu).

Les obres aspirants s’hauran de trametre a: Cercle de les Arts i de les Lletres, apartat de correus núm. 1157, AD500 Andorra la Vella, Principat d’Andorra. El telèfon d'informació és el 00 376 655 630.

Mostrar formulari de contacte