Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Obertes les inscripcions a un curs d'introducció a la identificació auditiva d'ocells

Obertes les inscripcions a un curs d'introducció a la identificació auditiva d'ocells

28/06/2010 13:34

El CENMA, el Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa i Andorra Sostenible han organitzat, dins de l'any internacional de la Biodiversitat, un curs d'introducció a la identificació auditiva d'ocells. La iniciativa inclou una sessió teòrica i una sortida de camp a càrrec dels ornitòlegs Jordi Dalmau i Jordi Nicolau.

La sessió teòrica es farà el divendres 2 de juliol, a les 20.00 hores, a la sala 1 de la Closeta del Comú de la Massana (la Massana). La classe durarà aproximadament una hora. La sortida de camp està prevista per al dia següent a les nou del matí. El punt de sortida s'ha establert a la caseta d'informació del parc, al dic d'Arinsal (Arinsal). S'hi accedirà amb vehicles particulars. La sortida, que recorrerà els trams més baixos del camí i la pista del Pla de l'Estany, durarà aproximadament 4 hores. Els organitzadors recomanen portar prismàtics.

El promotors del curs assenyalen que els ocells són un dels components més conspicus dels ecosistemes, però no sempre són visibles. Alguns viuen amagats entre la vegetació arbustiva, com els tallarols i el pardal de bardissa, altres es mouen ràpidament entre les capçades dels arbres, com el bruel, el reietó i els mosquiters, etc.

"Una manera apassionant d'introduir-se al món dels ocells és mitjançant les vocalitzacions que emeten (cants i reclams), molt sovint característiques de cada espècie", recomanen. Aquestes ens poden permetre identificar un ocell sense ni arribar a veure'l i, alhora, ens poden donar altra informació d'interès (crit d'alarma, cant nupcial, etc.).

"Volem ajudar tothom a descobrir una altra manera de sentir i gaudir la natura, així com de conèixer el patrimoni del Parc Natural Comunal de les Valls de Comapedrosa", s'indica en el fullet de promoció. En aquest espai protegit que acollirà la sortida de camp, hi viuen, durant el període reproductor, 70 espècies diferents d'ocells.

Les places per al curs són limitades i cal fer-ne reserva trucant al (+376) 742.630, demanant per Roger Caritg o Natàlia Gallego o al mail: rcaritg.cenma@iea.ad o ngallego.cenma@iea.ad.

Mostrar formulari de contacte