Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Obertes les inscripcions per a l'Aula de Tast de la Fira de Sant Ermengol

Obertes les inscripcions per a l'Aula de Tast de la Fira de Sant Ermengol

Del 15 al 17 d'octubre, la Pista Polivalent acollirà diverses activitats de difusió i coneixement específic del formatge artesà del Pirineu, amb tastos guiats, tallers de cuina del formatge i xerrades divulgatives
Aula de Tast de la Fira de Sant Ermengol
05/10/2021 14:45

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ja ha obert les inscripcions per a l'Aula de Tast, una de les activitats que es recuperen enguany en el marc de la Fira de Sant Ermengol. Del 15 al 17 d'octubre, la Pista Polivalent acollirà diverses activitats de difusió i coneixement específic del formatge artesà del Pirineu, amb tastos guiats, cuina del formatge i xerrades divulgatives. Per assistir a qualsevol d'aquestes propostes és obligatòria la inscripció prèvia. Es pot formalitzar al web https://agenda.laseu.cat/fira/.

L'Aula de Tast s'obrirà divendres dia 15, a les 6 de la tarda, amb la taula rodona 'Els formatges de pastor', amb Patrick Anglade, assessor tècnic formatger; Josep Venturós, de Formatges Cuirols; Arnau Quingles, de Formatges l’Oliva d'Oliana, i Helena Guillén, de la formatgeria Montmelús, moderats pel gastrònom Pep Palau. Tot seguit (18.45 h), es farà el lliurament del Premi Amic del Formatge, que enguany l’Ajuntament atorga a Eugeni Celery, propietari de la Formatgeria Eugene de la Seu. El guardó es concedeix cada any a una persona que, amb la seva actuació professional, contribueix a la cultura del formatge i especialment a la difusió dels formatges artesans del Pirineu.

La jornada de dissabte 16 arrencarà amb el Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, des de les 10 del matí. Els premis es lliuraran a 2/4 de 2 del migdia, davant del Palau d'Esports. A la tarda (16.30 h), es farà un tast dels formatges guanyadors del Concurs Lactium de Vic, a càrrec de Mariona Rota, Secretària d’ACREFA. També hi haurà (a les 17.45 h) un tast dels formatges de cabra premiats a la Seu, amb el gastrònom Toni Sorolla i acompanyat del vi del celler Llivins de Llívia. I a les 7 del vespre, es farà un tast del formatge convidat d'enguany: Serra del Llodrà, de Manacor (Mallorca), a càrrec del seu productor, Miquel Fullana, presentat per la gastrònoma Isabel Tutusaus.

L'últim dia, diumenge 17, es començarà amb un tast dels millors formatges de vaca premiats enguany (10.45 h), a càrrec del sommelier i gastrònom Ramon Roset. A les 12 del migdia, Núria Bonet, del restaurant Ca la Núria (Bellver de Cerdanya i Puigcerdà) oferirà un taller de cuina de formatge. I tot seguit (13.15 h), l’Associació de Pastors i Pastores formatgers dels Països Catalans i el cerveser d'Arsèguel Jordi Blasco oferiran un tast de formatges amb cervesa artesana El Gall Negre.

A la tarda, hi ha previst un tast amb els millors formatges d'ovella premiats (16.00 h) i un altre tast amb els guanyadors més destacats del Concurs de Formatges Artesanals del Pirineu, novament amb el gastrònom Ramon Roset i el Celler Llivins. L'Aula de Tast es tancarà amb un taller de cuina amb el xef Diego Alías, de Ca l’Amador de Josa de Cadí, en una sessió que començarà a 2/4 de 7 de la tarda.