Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Obrador Xisqueta, finalista dels Premis Nacionals d'Artesania en la categoria d'Emprenedoria

Obrador Xisqueta, finalista dels Premis Nacionals d'Artesania en la categoria d'Emprenedoria

El ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, entregarà els guardons aquest dimarts, 17 de març, a Madrid L'entitat busca fons per tornar a posar en marxa La Caravana Xisqueta, malmesa per les ventades

16/03/2015 18:23

L’Associació Obrador Xisqueta opta a endur-se un dels Premis Nacionals d’Artesania 2014. Els guardons s’entregaran aquest dimarts, 17 de març, a Madrid, en una cerimònia presidida pel ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria. L'entitat pirinenca figura entre els finalistes en la categoria d'Emprenedoria, que és la gran novetat d’aquesta edició.

L’Associació Obrador Xisqueta és una associació sense ànim de lucre que va néixer el 2009 al Pirineu. L'entitat treballa per tornar a donar ús a la llana d’ovelles de ramats autòctons, un material que s’ha deixat d’emprar en les darreres dècades.

El projecte d’Obrador Xisqueta és un exemple d'emprenedoria artesana, femenina, ecològica i rural. Els promotors han aconseguit crear nous productes de llana amb una important innovació en el disseny. Cada any creen una nova col·lecció sota la marca Xisqueta, una firma que transmet modernitat i valors tan actuals como el KM 0, l'I+D, l’ecologia o la sostenibilitat. Els productes es poden adquirir a través de la seva botiga online.

La importància d’aquest projecte de microeconomia és el seu gran impacte en el territori. El volum de facturació no s’acosta, ni de lluny, als volums de les grans firmes, sí en canvi aquests petits projectes són coherents amb l’ambició de generar una  economia estable, donant llocs de treball i fixant la gent al territori, oferint uns productes d’alta qualitat arribant al màxim de gent possible.

Recollida de fons per a la Caravana

En un altre de coses, l'Obrador Xisqueta ha endegat una campanya per tornar a posar en marxa La Caravana Xisqueta, que va néixer l'any 2013 amb l'objectiu de difondre els valors dels productes i recursos locals; el comerç i la moda de proximitat; l’artesania com a ofici; i la pagesia, l’agricultura i la sobirania alimentària arreu del territori català. El passat 9 de desembre, durant els episodis de vent huracanat que es va viure a tota Catalunya, el vehicle va bolcar i en va resultar malmès. 

L'entitat vol activar un segon projecte per al que han rebut la donació d'una petita caravana per part d’en Raimon Monterde (veí del Pallars Sobirà) que serà pintada, de nou, per l'il·lustrador Carles Porta. La intenció és tornar-la a fer rodar a partir del mes de juny i, per això, han endegat una campanya de recollida de fons a Verkami per a fer-ho possible.

Mostrar formulari de contacte